Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu…Andreea Samson | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

EXCLUSIV! De vorba cu…Andreea Samson | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

Prima piesa din a doua zi a Festivalului “Zile si Nopti de Teatru” la Braila este o comedie spumoasa, de zile mari, cu o distributie de exceptie, prezentata de Teatrul de Comedie din Bucuresti. “Breaking news” se va juca luni 17 septembrie, cu incepere de la ora 18.00, in Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” Braila
In spectacolul BREAKING NEWS se intalnesc doua lumi incompatibile: lumea puterii, a banilor, a influentei si lumea idilica a celui care refuza sa se supuna „zeilor” prezentului. Nu exista punte, nu poate exista comunicare intre cele doua lumi. Neintelegerea si dialogul „surzilor” pot starni rasul dar pot, in aceeasi masura, ingrijora: piesa a fost scrisa, totusi, in 1942 si inca mai poate fi privita ca o situatie de „ultima ora”. Spectacolul Teatrului de Comedie actualizeaza si accentueaza spectrul unui prezent mereu repetabil, de care ne putem vindeca tocmai constientizandu-l.
Stam de vorba azi cu Andreea Samson despre teatru in genere, si participarea sa in cadrul Festivalului de Teatru de la Braila.

De ce teatru?

Teatrul ma implineste, ma completeaza si ma face fericita. Este ca un partener de viata caruia ii dedic talentul si energia mea. Am stiut de mica ce meserie vreau sa imi aleg iar drumul m -a condus in mod natural spre teatru. Acest drum inseamna sprijin din partea familiei , un pic de noroc si multa munca.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

Sunt bucuroasa ca am fost invitati sa jucam la Braila, este prima data cand joc pe scena teatrului Maria Filotti , asa ca v -a fi o premiera atat pentru public cat si pentru mine.

Pornind de la tema din acest an, ce defineste si cat de importanta considerati ca este comedia in spatiul realistico-cultural romanesc?

Publicul vine sa vada comedii pentru a se detasa de problemele cotidiene, pentru a se relaxa si a vedea povesti de viata , deseori dramatice, care sunt tratate cu umor. Comedia ajuta oamenii sa priveasca societatea prin lupa comediantului menita sa scoata in evidenta tot ce e deformat si imoral, in culori mai usor de suportat.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze piesa participanta in cadrul festivalului din acest an?

Spectacolul Breaking News, o adaptare dupa Mihail Sebastian, isi propune sa arate fata atat de cunoscuta a societatii contemprane, plina de politicieni corupti si jurnalisti fara scrupule. Totusi in aceasta lume murdara , un profesor de istorie si studenta lui indraznesc sa viseze si sa isi implineasca dorintele.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Astept cu drag stagiunea urmatoare care sper sa fie bogata in proiecte frumoase.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top