Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu….Elvira Deatcu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

EXCLUSIV! De vorba cu….Elvira Deatcu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

“Pescarusul” lui Cehov s-a jucat pe toate scenele nationale si internationale, in adaptari si regii diferite. Insa, versiunea prezentata de Andrei si Andreea Grosu si Teatrul Odeon, marti, 18 septembrie, cu incepere de la ora 19.30, la Sala Bujor Macrin a Teatrului “Maria Filotti”, in cadrul Festivalului Zile si Nopti de Teatru la Braila este una inedita. Pentru ca e o lume care incearca sa se compuna din sunete, culori, materiale, ganduri si miscari, asemeni unei constructii arhitecturale in care ne sprijinim pe o structura de rezistenta nevazuta.
Stam de vorba azi cu distinsa actrita Elvira Deatcu, una dintre protagonistele acestui minunat spectacol, despre teatru, in genere, precum si despre experienta ce o va astepta la Braila.

De ce teatru?

Daca ar fi trebuit sa raspund acum 20 de ani, as fi aruncat “vina” pe intalnirea cu Geo Saizescu si Liviu Pojoni,cand eram eleva de liceu. Azi as spune ca optiunea mea e o incercare de a-mi vindeca vulnerabilitatile…

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

Pentru mine e o bucurie. Teatrul “Maria Filotti” este un teatru cu spectacole de referinta (pe unele le-am vazut la Bucuresti)si cu o trupa exceptionala!

Pornind de la tema din acest an, ce defineste si cat de importanta considerati ca este comedia in spatiul realistico-cultural romanesc?

Cred ca noi,romanii,ne-am salvat de multe ori prin ras,dar…imi pare ca in ultimul timp confundam comedia, ludicul,cu superficialitatea, comoditatea si nepasarea…

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze piesa participanta in cadrul festivalului din acest an?

See Also

Andreea si Andrei Grosu propun o lectura inedita a “Pescarusului”,iar noi i-am insotit cu credinta si bucurie.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Vreau sa ma bucur de fiecare dimineata, de copiii mei, de tot ce inseamna “ai mei” si…daca nu cer prea mult…imi doresc sa cunosc oameni frumosi.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top