Acum citește
EXCLUSIV! De vorba cu….Toma Danila | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

EXCLUSIV! De vorba cu….Toma Danila | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

Comedia, in larghetea intelesului sau, nu inseamna doar hohote de ras, ci si meditatie. Asupra vietii, asupra celor din jur, si, primordial, asupra noastra.
Toma Danila, regizorul spectacolului „Varstele lunii”, prezentat de Unteatru Bucuresti, joi, 20 septembrie, cu incepere de la ora 21.00, in Sala Bujor Macrin (Studio) a Teatrului Maria Filotti Braila, si-a propus exact aceasta tema de meditatie.
« Varstele Lunii » vorbeste despre batranete, moarte, ambiguitatea memoriei si speranta ca dragostea poate usura apropierea inevitabila de eclipsa finala
Stam de vorba azi cu un regizor din liga tanara, dar indraznet, ambitios si foarte creativ – Toma Danila, despre teatru, in genere, si despre experienta ce il va astepta la Braila, in cadrul Festivalului Zile si Nopti de Teatru.

De ce teatru?

Teatrul este viu, aducator de bucurie si emotie.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

In primul rand inseamna intalnirea cu publicul brailean, un public cald si iubitor de emotie care, sunt convins, va fi extrem de bucuros sa vada un spectacol construit din aceste doua elemente, caldura si emotie.

Pornind de la tema din acest an, ce defineste si cat de importanta considerati ca este comedia in spatiul realistico-cultural romanesc?

Suntem o “natiune trista, plina de umor”. Acest enunt ramane extrem de valabil atata timp cat umorul nu se transforma in “bascalie”. Umorul este vital necesar pentru a supravietui intr-o lume cinica si agresiva. Cand se transforma insa in bascalie, adica in derizoriu, este malign si necesita interventie chirurgicala.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze piesa participanta in cadrul festivalului din acest an?

Vezi și

Ca sa se bucure si sa vada doi mari actori(n.r. Constantin Cojocaru si Gelu Nitu).

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Sa traiesc frumos. Multumesc si va doresc acelasi lucru.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus