Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu….Eugen Neag | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

EXCLUSIV! De vorba cu….Eugen Neag | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

Ca o premiera in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru Zile si Nopti de Teatru la Braila, Teatrul Regina Maria din Oradea va fi prezent pe scena Salii Mari a Teatrului Maria Filotti Braila, vineri, 21 septembrie, cu incepere de la ora 18.00, cu o adaptare fresh a piesei “Leonce si Lena“.
Echipa teatrala entuziasta de la Oradea joaca, incanta si povesteste despre o poveste de iubire intr-o lume imperfecta.
Stam de vorba azi cu Eugen Neag, tanarul si talentatul actor al Teatrului “Regina Maria” despre experienta ce il va astepta la Braila.

De ce teatru?

De ce nu? 🙂 E locul in care ma regasesc si unde lucrez incontinuu la propria personalitate, personala si profesionala. Teatrul este modul prin care am ales sa fac ceva pentru societatea in care traiesc.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

E pentru prima data cand vin in Braila si cred ca va fi o experienta placuta. Urmaresc cu interes de multa vreme activitatea Teatrului `Maria Filotti` din Braila si tot timpul am considerat ca are o trupa valoroasa si spectacole de buna calitatea ceea ce inseamna ca si publicul este la fel si astept cu nerabdare aceasta intalnire.

Pornind de la tema din acest an, ce defineste si cat de importanta considerati ca este comedia in spatiul realistico-cultural romanesc?

Teatrul este cel care pune societatii oglinda in fata, cat e de frumos cand lucrul asta se intampla prin intermediul comediei. Oamenii au nevoie de comedie, comedia e contra balansul greutatilor vietii de zi cu zi si portita de iesire din problemele cotidianului.
`Ce bine-i la teatru, totul se rezolva usor,
Actorii ies la tigara dupa ce mor
Ce bine-I la teatru, nimic nu se intampla cu adevarat
Teatrul e, teatrul e tratamentul meu preferat`
(Leonce si Lena, versuri Ada Milea si Anca Hanu)

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze piesa participanta in cadrul festivalului din acest an?

See Also

Pentru ca e un alt fel de spectacol, e un spectacol-concert conceput de Mihai Maniutiu si Ada Milea. Un spectacol plin de umor, buna dispozitie si pozitivism, de la care publicul va pleca cu o `realitate mult imbunatatita`.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Imi doresc intalniri cu regizori cat mai valorosi de la care sa pot spune ca am invatat ceva.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top