Now Reading
LAUREATII GALEI TANARULUI ACTOR HOP 2018

LAUREATII GALEI TANARULUI ACTOR HOP 2018

Editia a XXI-a a Galei Tanarului Actor HOP, desfasurata la Vox Maris Grand Resort din Costinesti, s-a incheiat in seara zilei de 6 septembrie.
Juriul final a fost format din FELIX ALEXA – regizor, ROBERTO BACCI – regizor, COSMINA OLARIU – actrita, castigatoarea Marelui Premiu „Stefan Iordache” 2017, FLORIN PIERSIC JR. – actor si ANCA SIGARTAU – actrita.

PREMIILE GALEI TANARULUI ACTOR HOP 2018

Premiul „STEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tanarului Actor HOP a fost acordat actorului DAN PUGHINEANU pentru „Omul cu darul in mana”, dupa Omul cu floarea in gura de Luigi Pirandello.
Premiul se acorda in memoria marelui artist Stefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe editii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment si al sustinerii tinerilor la inceput de cariera. Daca initial, incepand cu editia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la sectiunea individual, incepand din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Stefan Iordache” sa devina MARELE PREMIU AL GALEI.
Premiul a fost inmanat de regizorul ROBERTO BACCI si de doamna RAMONA MANOLE, directoarea Centrului Cultural si de Tineret „Stefan Iordache” al Primariei sector 5, Bucuresti – partener al Galei Tanarului Actor HOP 2018.

Premiul pentru cea mai buna actrita, sectiunea individual a fost acordat actritei ANDREEA TANASE pentru „Cine sunt Eu?”, dupa Unul, niciunul si o suta de mii de Luigi Pirandello.
Premiul a fost inmanat de regizorul FELIX ALEXA.

Premiul pentru cel mai bun actor, sectiunea individual a fost acordat actorului ALEX MIHAI POPA pentru „Victoria furnicilor”, dramatizare dupa Luigi Pirandello.
Premiul a fost inmanat de actrita ANCA SIGARTAU.

Premiul „CORNEL TODEA” – Premiul pentru cea mai buna trupa de actori a fost acordat trupei spectacolului SCHIST, dupa Omul cu floarea in gura de Luigi Pirandello, cu actorii RADU CATANA si ADRIAN LOGHIN.
Premiul este sustinut, incepand cu editia a 16-a, de familia Todea.
Premiul a fost inmanat de actorul FLORIN PIERSIC JR.

Premiul „SICA ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului a fost acordat actorului ANDREI NEDELEA pentru rolul interpretat in spectacolul „Acum se improvizeaza”, dupa Asta seara se improvizeaza de Luigi Pirandello.
Premiul a fost inmanat de actrita COSMINA OLARIU.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai buna actrita: CEZARA MUNTEANU
Cel mai bun actor: ALEXANDRU BANCIU
Cea mai buna trupa de actori: Acum se improvizeaza!, dupa Luigi Pirandello, cu: RUSALINA BONA, CARLA MIHAI, CEZARA MUNTEANU, ANDREI NEDELEA si VLAD NICOLICI.

See Also

PREMII GAZDUITE IN CADRUL GALEI TANARULUI ACTOR HOP

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actorului TIBERIU ENACHE pentru „Atentie, se filmeaza!”, dupa Caietele lui Stefano Gubbio, operator de Luigi Pirandello.
Premiul a fost inmanat de OANA STOICA, critic de teatru si membru in juriul programului „10 pentru FILM la TIFF”.
Incepand cu editia a 17-a, regizorul si producatorul de film TUDOR GIURGIU acorda unuia dintre concurentii Galei HOP sansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”

PREMIUL pentru prestanta si rostire scenica a fost acordat actritei ANA-MARIA POPA pentru „Fiecare cum vede”, dupa Fiecare cum vede, Omul cu floarea in gura, Sase personaje in cautarea unui autor de Luigi Pirandello.
Premiul a fost oferit si inmanat de actrita DORINA LAZAR.

OPORTUNITATE!
Cu prilejul celei de-a patra editii a Festivalului EuRoCultura, actorul si omul politic MIRCEA DIACONU ii invita la Bruxelles pe castigatorii Galei HOP 2018.

*
A prezentat actorul Dragos Muscalu.
Directorul artistic al Galei HOP 2018: prof. dr.habil. Miklós Bács.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top