Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu….Isabela Neamtu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

EXCLUSIV! De vorba cu….Isabela Neamtu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

Devine deja o traditie ca Festivalul Zile si Nopti de Teatru la Braila sa se incheie apoteotic cu un spectacol prezentat de catre unul dintre cele mai prestigioase teatre de nivel national – Teatrul Nottara.
De data aceasta, se va “devora” Hamlet, la “foc incins”, in “sos picant“. O tragedie shakespeariana vazuta… din bucatarie, prin ochii servitorilor si ai bucatarilor. Cu o distributie de exceptie, spectacolul de un comic fara repros va inchide cea de-a XII-a editie de Festival duminica, 23 septembrie, cu incepere de la ora 20.00, in Sala Bujor Macrin ( Studio) a TMF.
Stam de vorba azi, in ultimul interviu dedicat importantului eveniment cultural bogat in valente artistice, Festivalul Zile si Nopti de Teatru la Braila, cu talentata si exuberanta actrita Isabela Neamtu.

De ce teatru?

Teatrul ramane un loc unde publicul si profesionistii din domeniu se intalnesc si dezbat impreuna, sau separat, teme si probleme ale momentului. Este un loc al prezentului, o oglinda care poate deveni cateodata convexa sau concava, dar in care adevarul, chiar distorsionat, straluceste fara pata. Teatrul meu ramane emotie, empatie, frumusetea omului si a vietii, dragoste si adevar.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

Revin cu mare placere la Braila, orasul de care ma leaga amintiri minunate datorita renumitei regizoare Catalina Buzoianu si in teatrul unde am jucat de nenumarate ori de-a lungul anilor. Publicul brailean are privilegiul unui teatru puternic si valoros, cu o echipa de creatori loiala si pasionata, si pentru mine este o onoare sa joc aici de fiecare data.

Pornind de la tema din acest an, ce defineste si cat de importanta considerati ca este comedia in spatiul realistico-cultural romanesc?

Cred sincer ca umorul este una dintre armele omenesti in fata unor lovituri si nedreptati ale vietii, iar romanii, in mod special, au un talent deosebit in acest sens. E bine sa radem, e sanatos sa radem, doar pentru a putea fi seriosi mai apoi, la momentul potrivit. Cred in comedie in aceeasi masura in care cred in lume si oameni..

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze piesa participanta in cadrul festivalului din acest an?

See Also

‘Hamlet in sos picant’, de Aldo Nicolaj, in regia lui Alexandru Jitea, este o comedie spectaculoasa si savuroasa care pastreaza personaje si situatii din piesa originala a lui William Shakespeare si le duce mai departe, intr-o parodie surprinzatoare si de foarte mult bun gust. Ideea de a muta actiunea in bucataria castelului din Elsinore declanseaza o serie de situatii comice ‘letale’. Spectacolul este recomandat de umorul de foarte buna calitate si interpretarea valoroasa a actorilor Teatrului Nottara.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Vara aceasta este una profesionala pentru mine. Voi dezvolta proiectul AFCN ‘Citadela’ – o instalatie performativa care are porneste de la spectacolul ‘Grounded’ de George Brant, in regia Ligiei Ciornei, si care se va desfasura in cetatile din Targoviste, Neamt si Suceava. Urmeaza apoi o toamna bogata in festivaluri si turnee.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top