Now Reading
“Lemonade”, filmul ce o are drept protagonista pe actrita Malina Manovici, a fost desemnat Cel Mai Bun Film in cadrul Festivalului de Film de la Istanbul

“Lemonade”, filmul ce o are drept protagonista pe actrita Malina Manovici, a fost desemnat Cel Mai Bun Film in cadrul Festivalului de Film de la Istanbul

“Lemonade”, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru si primul film romanesc turnat in America de Nord, ce o include drept protagonista pe actrita Teatrului National Timisoara – Malina Manovici, alaturi de o distributie internationala, a castigat premiul Premiul Balanta de Aur pentru Cel mai Bun Film de Lung Metraj in cadrul Festivalului Crime and Punishment, ce a avut loc in perioada 8-15 noiembrie, la Istanbul. Scopul festivalului este, cu precadere, acela de a sublinia importanta cinematografului pentru justitie. La eveniment a fost prezenta actrita Malina Manovici, careia i-a fost inmanat acest trofeu.

In perioada post-lansare, pelicula a fost distinsa cu premiul pentru cea mai buna regie – Ioana Uricaru – in cadrul Dunav Film Fest Smederevo, Serbia, premiul presei, UFK-UCC, in cadrul Filmfestival Oostende din Belgia, marele premiu la International Women’s Film Festival of Salé, Maroc, premiul pentru cel mai bun film, acordat prin votul publicului, la Ars Independent Festival din Katowice, Polonia si premiul „Perspective Young Cinema“ la Fünf Seen Film Festival din Germania. Anterior, filmul castigase si premiul pentru cel mai bun film la FEST New Directors / New Films Festival din Espinho, Portugalia. Totodata, filmul a fost selectat în programul oficial al Festivalului International de Film de la Stockholm, fiind difuzat la sectiunea Discovery de trei ori pe parcursul festivalului. Actrita romana Malina Manovici a participat cu sprijinul ICR Stockholm la proiectia din data de 15 noiembrie, la cinematograful Sture, unde a vorbit despre realizarea filmului si a raspuns intrebarilor din partea publicului.


Ioana Uricaru – regizoarea productiei “Lemonade”

O alta performanta a peliculei ce se bucura de un succes fulminant in strainatate consta in recenta nominalizare pentru premiul “Someone to watch”, in cadrul Festivalului de Film Independent Spirit Awards, dedicat comunitatii filmului european, ce va avea loc in data de 23 februarie in Los Angeles.

„Lemonade”, inspirat de un articol de presa, spune povestea catorva zile tensionate din viata Marei, o asistenta medicala plecata din Romania, care se vede nevoita sa-si confrunte propria proiectie despre visul american cu realitatea de pe teren. Filmul, care a fost numit dupa premiera de la Berlin un film dramatic cu accente de thriller, a atras multi distribuitori din toata lumea, fiind achizitionat spre distributie in Franta, Statele Unite, Canada, China, Germania, Grecia, fosta Iugoslavie si Israel.

See Also

Filmul a intrat in cinematografele din Romania incepand cu 26 octombrie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top