Now Reading
Castigatori Globurile de Aur 2019 | The Bohemian Rhapsody si Green Book – cele mai bune filme ale anului 2018

Castigatori Globurile de Aur 2019 | The Bohemian Rhapsody si Green Book – cele mai bune filme ale anului 2018

Ieri seara, in Beverly Hills, a avut loc cea de-a 76-a editie a galei de decernare a Globurilor de Aur, organizata de Asociatia Presei Straine de la Hollywood (HFPA). Gala a fost prezentata de actorii Sandra Oh si Andy Samberg.
Filmul ‘Green Book’ a fost marele invingator al Globurilor de Aur, pelicula regizata de Peter Farrelly castigand trei premii intr-o seara marcata de numeroase surprize, multumiri aduse lui Satan si o promisiune de continuare a luptei pentru egalitatea de gen, potrivit site-urilor publicatiilor americane Variety si The Hollywood Reporter.
Lungmetrajul ‘Green Book’, cu Viggo Mortensen si Mahershala Ali in rolurile principale, s-a impus la categoriile ‘cel mai bun film – comedie/musical’, ‘cel mai bun actor in rol secundar’ (Mahershala Ali) si ‘cel mai bun scenariu’.
Pelicula ‘Roma’, produsa de Netflix, a castigat doua trofee, impunandu-se la categoriile ‘cel mai bun regizor’ (Alfonso Cuaron) si ‘cel mai bun film strain’.
Tot doua premii a castigat si ‘Bohemian Rhapsody’, filmul biografic dedicat legendarului cantaret Freddie Mercury, care a triumfat la categoriile ‘cel mai bun film-drama’ si ‘cel mai bun actor intr-un film-drama’ (Rami Malek).
Cea mai buna actrita intr-o drama a fost desemnata Glenn Close pentru interpretarea din filmul ‘The Wife’.
Cel mai bun film de animatie a fost desemnat lungmetrajul ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’.
‘A Star Is Born’ s-a impus la categoria ‘cel mai bun cantec original’, cu piesa ‘Shallow’, interpretata de Lady Gaga si Bradley Cooper, iar filmul ‘First Man’ a triumfat la categoria ‘cea mai buna coloana sonora’.
In ceea ce priveste productiile de televiziune, ‘The Americans’, produs de FX, a fost desemnat cel mai bun serial dramatic, iar ‘The Kominsky Method’ s-a impus la categoria ‘cel mai bun serial de comedie’.
Richard Madden, cunoscut din serialul ‘Game of Throns’, a fost desemnat cel mai bun actor intr-un serial dramatic pentru evolutia sa din productia britanica ‘Bodyguard’. Legendarul Michael Douglas s-a impus la categoria ‘cel mai bun actor intr-un serial de comedie’ gratie interpretarii sale din productia TV ‘The Kominsky Method’.
Premiile feminine de interpretare au revenit actritelor Sandra Oh (‘Killing Eve’), pentru serial dramatic, respectiv Rachel Brosnahan (‘The Marvelous Mrs. Maisel’), pentru serial de comedie.
Un alt dublu castigator al galei de duminica seara a fost ‘The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story’, care s-a impus la categoriile ‘cea mai buna miniserie/lungmetraj TV’ si ‘cel mai bun actor intr-o miniserie/lungmetraj TV’ (Darren Criss).
Premiul onorific Cecil B. DeMille, atribuit pentru intreaga activitate in industria cinematografica, a fost oferit in acest an actorului Jeff Bridges, interpretul unor roluri impresionante in filme precum ‘Crazy Heart’, ‘True Grit’, ‘Hell or High Water’, ‘Starman’, ‘The Fisher King’ si ‘The Big Lebowski’ – cel din urma devenind un film cult tocmai datorita interpretarii pe care Bridges i-o da nonsalantului Jeffrey ‘The Dude’ Lebowski.
Pentru prima data in istoria galelor Golden Globes, organizatorii au atribuit in acest an si un premiu onorific unei personalitati din industria de televiziune. Acest trofeu, denumit Carol Burnett, a revenit actritei americane omonime.
Decernate pentru prima data in 1944, Globurile de Aur recompenseaza cele mai bune interpretari si productii din industria cinematografica si de televiziune, grupate in 25 de categorii.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top