Now Reading
Eurovision Romania 2019 | De vorba cu….Laura Bretan : “Imi doresc sa transmit europenilor un mesaj de iubire neconditionata”

Eurovision Romania 2019 | De vorba cu….Laura Bretan : “Imi doresc sa transmit europenilor un mesaj de iubire neconditionata”

Laura Bretan – copila minune care la doar 16 ani a cucerit America si Europa cu vocea ei de soprana, a fost selectata anul acesta printre semifinalistii Selectiei Nationale Eurovision Romania, avand una dintre cele mai apreciate piese din competitie. Compusa de un binecunoscut al scenei europene Eurovisionistice – Mihai Alexandru -, “Dear father” este o piesa puternica si sensibila in acelasi timp, a carei complexitate ar putea face o figura frumoasa la Tel Aviv.
Haideti sa o cunoastem mai bine pe micuta cu voce gigant, Laura Bretan, intr-un nou interviu exclusiv dedicat Selectiei Nationale Eurovision Romania 2019.

Buna si bun venit pe la noi! Ce inseamna concursul Eurovision pentru tine?

Oportunitatea de a imi implini visul.

Ce te motiveaza in a fi cea mai buna si ce crezi ca te diferentiaza pentru a fi concurentul reprezentant al Romaniei in acest an?

Iubirea de oameni e ceea ce ma motiveaza. Nu resimt participarea mea la Eurovision ca pe o disputa cu ceilalti interpreti ai cantecelor selectate de juriu. Dar as fi mandra sa reprezint Romania la finala europeana a concursului

Dupa experienta nefericita a tarii noastre de anul trecut, cu ce ganduri vei pleca la Tel Aviv in acest an?

Daca voi fi aleasa sa imi reprezint tara, voi pleca la Tel Aviv cu ideea ca, prin modul in care voi canta, sa transmit un mesaj de pace si intelegere intre toti oamenii, un mesaj de iubire neconditionata

Care este povestea si mesajul piesei tale?

Pot doar sa spun ca traiesc cu sentimentul ca am asteptat dintotdeauna acest cantec si se pare ca si el m-a asteptat pe mine. Compozitorul piesei, Mihai Alexandru, tinea piesa “in sertar” dupa ce inregistrase o varianta cu Yoann Freget (Vocea Frantei din 2014), inregistrare pe care nu a utilizat-o in niciun fel. Pana intr-o zi (ziua era la Chicago, unde eram, la Bucuresti era cam miezul noptii) cand, impinsa de mine, mama l-a sunat pe Paul Nanca, actualul meu manager, intrebandu-l daca nu poate gasi o piesa pentru Eurovision. Acesta l-a sunat pe Mihai Alexandru, care si-a adus aminte de piesa respective. I-a trimis-o lui Paul, Paul a ascultat-o, i-a placut si ne-a trimis-o noua. De la prima auditie am stiut ca asta este piesa cu care ma voi identifica, atat ca text, cat si ca muzica. Doua zile mai tarziu eram in studio la Bucuresti si inregistram in studioul lui Mihai Alexandru. In ceea ce priveste mesajul piesei, pentru mine este iubirea universala si asta doresc sa transmit, dar fiecare om este liber sa inteleaga dupa mintea si sufletul lui. Muzica si poezia admit un infinit de interpretari.

Ce detalii ne poti dezvalui despre showul din (semi) finala nationala?

Din pacate, aici va dezamagesc. Nu pot dezvalui nimic. Pur si simplu pentru ca de acest lucru nu ma ocup personal, ci se ocupa specialistii din jurul meu, care vor colabora cu profesionistii din TVR. Am toata convingerea ca ma vor sustine, punand in valoare calitatile melodiei si ale textului, ceea ce ma va ajuta pe mine sa ma simt confortabil in ceea ce am de transmis. Asta este cu atat mai important cu cat, pentru semifinala voi sosi la Iasi cu 36 de ore inainte, direct de la Chicago, via Munchen.

Piesa castigatoare preferata din toti anii de Eurovision Song Contest?

Foarte greu de ales o singura piesa. Imi place cum canta Celine Dion, im plac compozitiile lui Toto Cutugno (si sunt fericita ca mi-a incredintat o piesa inedita), dar cel mai mult iubesc cantecul ”Euphoria”, extraordinar interpretat si jucat actoriceste de o artista minunata – Loreen

Crezi ca experienta scenica este un atu in fata celorlalti concurenti?

See Also

Nu stiu daca poate fi vorba de un atu suplimentar. La urma urmei, eu cant pentru ca nu pot altfel. E adevarat ca am avut sansa de a canta pe scene importante si in ocazii speciale, ceea ce imi da incredere si siguranta. Dar, totusi, cata experienta poti sa ai la 16 ani?

Cum indemni publicul sa te voteze in semifinala si in finala nationala?

Dragii mei, votati pentru iubire! Votati ce va place, , votati asa cum vreti sa fiti, la randul vostru, votati ce va reprezinta, ca oameni si ca romani!

Ce va urma dupa Eurovision?

Totul.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top