Now Reading
“Jake si femeile lui” se joaca in premiera la Teatrul Maria Filotti Braila la finele lunii ianuarie

“Jake si femeile lui” se joaca in premiera la Teatrul Maria Filotti Braila la finele lunii ianuarie

O noua premiera locala a Teatrului Maria Filotti Braila promite sa lase publicul cu un zambet larg pe chipuri si cu multe intrebari ce isi vor gasi, poate, un raspuns.
Vineri, 25 ianuarie – repetitia generala cu public, sambata, 26 ianuarie – avanpremiera si duminica, 27 ianuarie – premiera, sunt dedicate lui “Jake si femeile lui”, o comedie savuroasa, pe un text modern, ce include o distributie de zile mari: actorii braileni Valentin Terente, Monica Ivascu, Elena Andron, Narcisa Novac, Ramona Ginga, Corina Bors, prestigioasa actrita originara din Galati, Petronela Buda, si copiii Irina Balan/Sofia Bursuc, in regia unui regizor profund si expansiv, cunoscut publicului brailean, Erwin Simsensohn.
Aceasta celebra comedie aduce in fata spectatorilor un scriitor de succes si femeile din viata sa, ce apar si dispar, devenind rand pe rand personaje ale romanelor sale. O comedie rafinata, scrisa de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati autori americani.
Marvin Neil Simon a fost un dramaturg si scenarist american, de origine evreu. Numeroasele sale comedii, jucate mai intai pe scenele de pe Broadway au fost traduse si reprezentate in întreaga lume, dobandind un loc de frunte in repertoriul teatral universal din ultimii 50 de ani . Aceast? piesa s-a jucat prima data pe Broadway, in 1992, cu Alan Alda in rolul principal. In 1992, piesa a avut 245 de reprezentatii pe Broadway.
Jake este un scriitor de succes, care are relatii sentimentale cu probleme. Aflat la a doua casatorie, in pragul unei crize, Jake examineaza toate relatiile cu femeile din viata sa, suprapunand planul imaginar cu cel real, in speranta de a intelege modul prin care ar putea fi un sot mai bun. Actiunea se desfasoara in apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea si imaginatia se amesteca, granita dintre lumea reala si universul din capul scriitorului devenind din ce in ce mai fina, aproape ireala .
O comedie rafinata, care ne introduce cu mult farmec in „culisele” vietii unui scriitor. Partituri actoricesti extrem de generoase. Numeroase rasturnari de situatii , ingrediente scenice care aduc in final doua ore de elevat divertisment, dublat de consistente reflectii filozofice. Un destin sinuos – SCRIITORUL , un om ca toti ceilalti „intre agonie si extaz „ . Un spectacol care ne determina sa reflectam cu mai mare atentie asupra vietii fiecaruia dintre noi.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top