Now Reading
Cinci vedete din Romania jurizeaza semifinalele Selectiei Nationale

Cinci vedete din Romania jurizeaza semifinalele Selectiei Nationale

Adi Cristescu, Mihai Georgescu (Mita), Crina Mardare, Andy Platon si Mugurel Vrabete vor decide zece dintre finalistii Selectiei Nationale 2019. Cu o bogata experienta in industria muzicala, cele cinci vedete care formeaza juriul national Eurovision Romania vor alege zece castigatori in semifinalele de la Arad si Iasi. Lista finalistilor va fi completata de telespectatori, care vor califica cate o piesa din fiecare semifinala, prin televot.

Cunoscut si apreciat atat ca solist, cat si in calitate de compozitor, Adi Cristescu are in palmares numeroase participari la festivaluri precum: Mamaia, Eurovision, San Remo, dar si show-uri TV live. De aceasta data, fanii il vor vedea si ca jurat:
Faptul ca sunt invitat sa fac parte din juriu ma bucura si ma onoreaza. Imi place sa pun umarul la a construi lucruri frumoase si voi face tot ce pot sa particip la o decizie cat mai buna si corecta. Iar faptul ca voi fi alaturi de colegi artisti – in juriu si pe scena – ma bucur? mereu si ma face sa ma simt in familie”, declara Adi.
Eurovision este o usa deschisa a Romaniei catre Europa si este concursul care provoaca si incurajeaza concurenta productiva intre colegi artisti. Mi-as dori ca fenomenul sa creasc? din nou in urmatorii ani si sa goleasca strazile atunci cand începe!”, incheie Adi.

Compozitor, textier, solist si profesor de canto la propria scoala de muzica, Mihai Georgescu (Mita) este fondatorul trupei Bere Gratis: „Eurovisionul este cel mai mare eveniment-concurs muzical din Europa in care fiecare tara trimite artisti si piese in urma unor selectii extrem de riguroase. Folosind noutatile de ultima generatie din industrie, evenimentul nu poate fi decat unul care da tonul in show-biz”, a declarat Mita. „Este o onoare pt mine sa fiu invitat sa jurizez fazele semifinale ale Selectiei Nationale, marcand a sasea prezenta a mea in cadrul Eurovision Romania”, a adaugat solistul trupei Bere Gratis.

Cu o cariera indelungata in Romania, dar si in strainatate, unde a sustinut concerte in Olanda, Danemarca sau Germania, Crina Mardare a facut parte din trupe precum Sfinx Experience sau Stereo. Vocal coach la propria scoala de muzica, Crina Mardare va juriza semifinalistii Eurovision Romania: „Pentru mine, Eurovision reprezinta o emisiune de suflet pe care am urmarit-o mereu cu drag si ma bucur ca anul acesta voi face parte din acest proiect. Oportunitatea de a fi jurat in cadrul acestui show imi da sansa sa fac parte din procesul de selectie a celor care ne vor reprezenta si sa contribui la alegerea pieselor, concurentilor. Este o onoare pentru mine sa fac parte din show-uri ca acesta si sper ca acest concurs sa devina din ce in ce mai apreciat la adevarata lui valoare si de catre romani“.

Eurovision a fost si este un concurs emblematic. Este o rampa foarte buna de lansare si de promovare, catre piata muzicala internationala, atat a tinerelor talente, cat si a artistilor consacrati”, spune Andy Platon, compozitor, producator si DJ distins cu numeroase premii internationale. Despre participarea in calitate de jurat la Selectia Nationala, Andy a declarat ca asteapta „cu mare interes prestatiile concurentilor, deoarece in selectia din acest an se regasesc piese foarte bune, iar competitia va fi foarte stransa si echilibrata”.

Unul dintre numele grele ale rock-ului romanesc, Mugurel Vrabete a scris istorie alaturi de trupa Holograf, alaturi de care a realizat 17 albume si a sustinut mii de concerte in tara si in strainatate. Duminica va fi jurat la Selectia Nationala: „Concursul Eurovision este unul dintre frumoasele proiecte de acum jumatate de veac menite a aduce impreuna muzica usoara europeana, asa cum, mai tarziu, idei pornite tot atunci au adus impreuna tarile Europei”, a declarat celebrul bass-ist. „Ma bucura propunerea de a face parte din juriul fazelor semifinale ale concursului, o consider o recunoastere a activitatii mele muzicale si a posibilitatii de a avea un punct de vedere avizat asupra pieselor prezentate”, a punctat Mugurel Vrabete.

See Also

Publicul voteaza timp de 30 de minute si alege una dintre piesele care merg mai departe in Finala Nationala
Una dintre noutatile editiei din acest an este modul in care telespectatorii participa la alegerea reprezentantului Romaniei la Eurovision.
In fiecare semifinala, juriul national va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, cate una.
Votul va putea fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03,…11), prin SMS, la numarul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la acelasi numar de telefon – 1264 si tastand numarul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 11, cu acelasi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone.
De pe un numar de telefon se poate vota o singura data pentru fiecare piesa in parte.
Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” si se vor inchide dupa 30 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

Sub sloganul „Implineste visul!”, seria show-urilor Selectiei Nationale debuteaza la Iasi, in Sala Polivalenta, pe 27 ianuarie 2019 si continua la Arad, pe 10 februarie, in decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”. Finala Nationala va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucuresti. Concursul va fi transmis in direct si in exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR International si TVR HD.
Toate piesele calificate in semifinale sunt incarcate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro, unde pot fi accesate si alte detalii privind concursul.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top