Now Reading
Traditie, istorie si emotie: Alexandra Ungureanu lanseaza „FolkloRecuperator”

Traditie, istorie si emotie: Alexandra Ungureanu lanseaza „FolkloRecuperator”

Atrasa de emotia speciala daruita de folclorul romanesc, Alexandra Ungureanu a introdus elemente etno in proiectul sau electro-pop & neotraditional. Asa s-au nascut piesele pe care le-a lansat pana acum: “Bate, bate”, “Vantule” si “Iarna mea”. In urma cu putin timp, artista a facut o calatorie muzicala la Agries, la poalele Tiblesului si a stat de vorba cu Teodora si Lenuta Purja, doua romance talentate recunoscute pentru valoarea lor, ce au reusit sa transmita mai departe muzica traditionala.
„Mi-am dorit sa fiu cat mai aproape de locurile si oamenii care poarta aceasta muzica minunata autentica si cat mai nealterata de lumea moderna. Asa ca mi-am facut bagajele, am pus si laptopul, microfonul si placa de sunet si am plecat la drum, in cautarea cantecelor si obiceiurilor de demult, si a povestilor despre sufletul satului romanesc, care sper sa nu fie uitate niciodata. Merg la rapsozi populari, pentru ca sunt pastratori de traditii vechi si creatori de folclor curat, diferit de ceea ce vedem in mod normal la TV sau la muzica populara pentru petreceri, nunti. Multi dintre acesti oameni nu au ajuns niciodata pe scena, sunt cunoscuti acolo, la ei in sat. Lelea Teodora, in schimb, este recunoscuta pentru valoarea ei si a fost declarata «Tezaur Uman Viu», printre putinii romani inclusi in patrimoniul Unesco. Iar fiica ei, Lenuta, a castigat peste 100 de premii la concursuri nationale si internationale. Dincolo de aceste aprecieri, eu m-am bucurat ca m-au primit acolo, in ograda, le-am cunoscut in mediul lor, acolo unde s-au nascut horele, din doruri si suferinte de demult, si a fost o experienta foarte frumoasa si emotionanta”, marturiseste Alexandra.
In aprilie 2018, Alexandra colaboreaza cu Marius Moga pentru „Bate, bate”, single ce exploreaza un sound future-pop cu subtile influente etno si recompune o imagine noua a esteticii autentic romanesti. Urmeaza apoi “Vantule”, o piesa inspirata din experientele si trairile personale ale artistei, iar in decembrie colaboreaza cu actorul Marius Manole si lanseaza „Iarna mea”, o poveste magica electro-pop cu un mood urban si elemente din folclor.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top