Now Reading
Ester Peony, castigatoarea Finalei Eurovision Romania – FOTO EXCLUSIVE

Ester Peony, castigatoarea Finalei Eurovision Romania – FOTO EXCLUSIVE

Selectia Nationala 2019 si-a aflat castigatorul: Ester Peony va reprezenta tara noastra la Eurovision Song Contest, cu piesa „ON A SUNDAY”.
Melodia, compusa de Ester Alexandra Cretu si Alexandru Serbu, pe versurile Ioanei Victoria Badea, a fost desemnata de juriul international al finalei si de telespectatori sa reprezinte Romania la Eurovision Song Contest.
„Ma simt extraordinar! Nu pot sa cred ca am castigat trofeul! Au fost concurenti foarte buni in aceasta finala si sunt onorata sa reprezint Romania la Tel Aviv”, a spus cu emotie Ester Peony, fericita castigatoare a Selectiei Nationale Eurovision Romania 2019.
Clasamentul finalei Eurovision Romania 2019
Locul 1 – ON A SUNDAY – ESTER PEONY
Locul 2 – DEAR FATHER – LAURA BRETAN
Locul 3 – ARMY OF LOVE – BELLA SANTIAGO
Locul 4 – RENEGADES – LINDA TEODOSIU
Locul 5 – D A I N A – LETITIA MOISESCU & SENSIBIL BALKAN
Locul 6 – UNDERGROUND – VAIDA
Locul 7 – DESTIN – TROOPER
Locul 8 – RIGHT NOW – OLIVIER KAYE
Locul 9 – WE ARE THE ONES – CLAUDIU MIREA
Locul 10 – YOUR JOURNEY – ALDO BLAGA
Locul 11 – WITHOUT YOU (SIN TI) – DYA & LUCIAN COLAREZA
Locul 12 – SKYSCRAPER – TEODORA DINU

Castigatorul Selectiei Nationale a fost ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a editiei din 2013, Deban Aderemi si William Lee Adams jurnalisti si influenceri consacrati in fenomenul ESC, Serban Cazan, Head of Production HaHaHa Production si celebrul artist moldovean Alex Calancea.
La aceasta editie, publicul a fost al saptelea jurat al finale – punctajele obtinute prin televot avand ponderea punctajului acordat de catre un membru al juriului.

In premiera, doi castigatori Eurovision – Netta si Emmelie de Forest – au urcat pe scena finalei nationale, iar Inis Neziri, laureata marelui trofeu Cerbul de Aur 2018, a completat seria recitalurilor serii.

Sub sloganul „Implineste visul!”, 12 piese au concurat duminica, 17 februarie, pe scena Salii Polivalente din Bucuresti, in direct la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova, www.tvrplus.ro si canalul oficial de Youtube al TVR, intr-un spectacol realizat de Televiziunea Romana in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 si 16 mai si finala pe 18 mai. La editia cu numarul 64 a competitiei muzicale, alaturi de Romania s-au mai inscris 41 de tari.
Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Despre castigatoare:

See Also

Ester Alexandra Cretu, cunoscuta profesional ca Ester Peony, este o cantareata si compozitoare de origine romana. Pasiunea ei pentru muzica a aparut inca din copilarie, pe cand locuia cu familia in Montreal, Canada. In 2014, Ester s-a facut remarcata in mediul online prin inregistrarea unor cover-uri in stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internautilor, dar si piatra de temelie catre semnarea unui contract cu o casa de discuri din Romania. Un an mai tarziu, a debutat pe radio si TV cu piesa „Sub aripa ta” (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasandu-se saptamani la rand in topurile radiourilor si posturilor TV de muzica din Romania. Totodata, incepe sa concerteze atat solo, cat si in cadrul unui turneu organizat prin tara alaturi de Puya, Vescan, Doddy si Anastasia. In 2018 lanseaza primul EP “Dig It”, unde Ester se numara printre principalii compozitori. Impreuna cu Alexandru Serbu si Ioana Victoria Badea scrie “On a Sunday” cu care se inscrie in Selectia Nationala Eurovision 2019. In prezent, Ester lucreaza la primul ei album care va fi lansat in 2019.

Va lasam cu o galerie de foto exclusive din cadrul finalei Selectiei Nationale Eurovision Romania.
Photo by: Alexander Avram

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top