Now Reading
Rock, indie si folk la cel mai nou festival din Piatra Craiului, Folk Rock Fest

Rock, indie si folk la cel mai nou festival din Piatra Craiului, Folk Rock Fest

Folk Rock Fest Piatra Craiului este un proiect unic in Romania, un festival care isi propune sa uneasca pe parcursul a trei zile natura cu muzica. Vita de Vie, Luna Amara, The Monojacks, Bucium, Robin and the Backstabbers, Daniel Iancu si Dinu Olarasu sunt primele nume confirmate la festival.

Folk Rock Fest Piatra Craiului propune o experienta inedita celor care vor sa-si petreaca 3 zile intr-un parc national si sa participe, in acelasi timp, la concerte si petreceri in aer liber cu muzica rock, rock alternativ, indie si folk. Va fi o super tabara, cu camping dotat cu cinema, locuri de joaca pentru copii, activitati si ateliere, chiar la intrarea in Parcul National Piatra Craiului. Ziua sunt organizate, special pentru festival, trasee pe munte, lectii de escalada, concursuri de mountain bike, ateliere creative, iar seara vor fi concerte, intr-o poiana amenajata de artisti plastici si peisagisti cu elemente si obiecte inspirate din mitologia si istoria muntelui.

Initiatorul proiectului este Asociatia Ecoturistica Zarnesti-Piatra Craiului, care a preluat anul trecut evenimentul “Folk de Zarnesti” si l-a transformat intr-un succes pe plan local, aratand cat de mare nevoie este de activitati distractive, educative si recreative, pentru turisti. Peste tot in lume exista festivaluri de muzica in parcurile nationale, unele cu traditie de zeci de ani, care contribuie atat la promovarea conservarii naturii, cat si la dezvoltarea economica, turistica a zonei. “Zarnestiul, ca si alte localitati din apropierea parcurilor nationale, are un potential urias pentru dezvoltarea turismului. Dar e nevoie nu numai de natura si spatii de cazare, ci si de activitati care sa ii atraga pe turisti. Festivalurile de muzica in parcurile nationale au deja traditie in Statele Unite, unde am studiat o perioada, de aceea imi doresc sa avem si noi un asemenea festival in Zarnesti. Am citit un studiu care arata ca doar managementul eficient al turismul in ariile protejate din Romania, poate creste PIB-ul Romaniei cu 2%. Ma bucur ca filmarile realizate cu drona de echipa Parcului National Piatra Craiului se afla la inceputul si finalul noului clip de tara realizat de Ministerul Turismului.” – Razvan Munteanu, presedintele AEZPC, in varsta de 29 de ani, absolvent al American Hotel Academy.

Asociatia a propus un parteneriat Parcului National Piatra Craiului si Primariei Zarnesti, ambii apreciind initiativa, ceea ce arata ca o zona se poate dezvolta doar prin implicarea, colaborarea si entuziasmul comunitatii locale. Peste 60 de pensiuni din zona sunt deja partenere in proiect, cea mai mare mobilizare la nivel local de pana acum.

In fiecare an in Parcul National Piatra Craiului vin aproximativ 200 000 de turisti, atrasi de frumusetea locului, marea majoritate in lunile de vara.

Spatiul pentru festival este unul impresionant, 16 hectare vor fi amenajate doar cu materiale prietenoase pentru mediu, cu arhitectura si scenografie inspirata din natura si mitologia spectaculoasa a parcului national. La amenajare vor lua parte artisti plastici, sculptori si pictori printre care si IRLO, cunoscut pentru picturile sale murale iesite din comun. In plus, festivalul va avea un spatiu de camping de 5000 de corturi, zona de plaja, zona de party, ecrane de priectie pe care se vor vedea imagini cu animalele salbatice surprinse de camerele de supraveghere ale parcului national. Intregul concept este gandit sa aduca cat mai aproape de oameni experienta naturii salbatice, a perspectivei de pe creasta muntelui, a emotiei pozitive pe care natura o provoaca, dar fara a deranja viata salbatica.

See Also

Adrian Marius Hristea, 37 de ani, timisorean, designer si sculptor, manager de proiect pe partea artistica a Folk Rock Fest Piatra Craiului vorbeste despre conceptul festivalului si posibilitatile de dezvoltare ulterioara. “Mi-a placut ideea acestui festival de la inceput, cu toate ca nu fusesem in Piatra Craiului. Locul este exceptional si mi-am dat seama ca ar fi super interesant ca festivalul sa impleteasca mai multe arte, sa atraga muzicieni, pictori, sculptori, mestesugari, arhitecti tineri, impreuna cu natura, care e designerul perfect. Trupele au raspuns imediat pozitiv la ideea noastra, asa am reusit sa facem un program care a avut super succes la public, de cand am inceput sa-l promovam. Am fost surprinsi sa vedem cat de multi oameni au apreciat trupele invitate si activitatile pe care le-am propus. Sunt convins ca va fi un festival care va creste de la an la an.”

Folk Rock Fest Piatra Craiului este un festival verde, de la capra din logo pe nume BLECO, care este chiar mascota Parcului National Piatra Craiului. Mai mult, festivalul isi propune sa nu foloseasca recipiente din plastic, sa stranga selectiv deseurile si sa fie un exemplu de festival cu adevarat verde. O intreaga campanie va fi sustinuta in acest sens pe retelele de socializare, in consens cu miscarile: #trashtag si #plasticfree.

Biletele sunt puse in vanzare in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top