Acum citește
Recital de poezie si jazz la Teatrul „Maria Filotti” Braila

Recital de poezie si jazz la Teatrul „Maria Filotti” Braila

Duminica, 21 aprilie de la ora 19.00, la Sala Avantgarde va avea loc premiera oficiala a Recitalului de poezie si jazz Te-ai gandit vreodata ?, in cadrul proiectului TMF Independent – 29.
Acest recital ii aduce in prim plan pe actrita romano-canadiana Claudia Motea, in calitate de autoare si interpreta a poemelor alese pentru recital si Lucian Sabados, in calitate de pianist de jazz, dar si de autor al aranjamentelor muzicale, al conceptului de spectacol si al regiei acestuia.
Poemele alese fac parte din volumul de poezie Preludii in Cetatea Soarelui al Claudiei Motea, volum lansat, de altfel, in anul 2018 si in Teatrul Maria Filotti.
Acest proiect are ca producator renumita editura Libris din Brasov iar lansarea la public a acestui recital a avut loc cu ocazia Targului de Poezie si Muzica Libris Bra?ov in seara zilei de 22 martie a.c.
Recitarea poeziei, ca si interpretarea jazzistica confera artistului o zona de libertate de improvizatie si de personalitate asumata. Povestea traita pe viu si marturisita in direct de personajul interpretat de Claudia Motea este o fictiune la nivelul experientei ei personale. Povestea devine, insa, prin datele general umane ale destinului personajului, cat si prin intamplarile povestite sau traite live extrem de posibila.
Pasiunea si trairea autentica a rostirii poemelor impresioneaza si seduce, iar caracterul intens personal al faptului ca actrita interpreteaza propriul sau material poetic da intregului material un spor de autenticitate.
Muzica ce insoteste tot timpul rostirea poetica induce in spectator o stare activa de contemplare si chiar o empatie cu personajul si intamplarile sale. Jazz-ul prezent este conectat suta la suta la vers si interpretare.
Cu ocazia prezentarii acestui emotionant recital, editura Libris va lansa oficial CD-ul acestui spectacol si va invita spectatorii la o intalnire cu protagonistii si evident o sesiune de autografe.
Te-ai gandit vreodata?, un recital-marturisire a doi artisti care isi cauta cu armele lor locul si rolul lor intr-o societate tot mai uniformizata.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus