Now Reading
Musicalul „MAMMA MIA”, castigator al premiului „Spectacolul anului”

Musicalul „MAMMA MIA”, castigator al premiului „Spectacolul anului”

„MAMMA MIA!”, celebrul musical care aniverseaza in luna mai un an de cand a cucerit si publicul din Romania prin reprezentatii pline de emotie, muzica, dans si culoare, a fost desemnat „Spectacolul anului” de catre „Actualitatea Muzicala”, prima revista de muzica clasica si usoara din Romania, fondata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR) in 1990.

Miercuri, 24 aprilie, in cadrul ceremoniei de premiere care a avut loc la Palatul Cantacuzino, „MAMMA MIA!”, primul musical de Broadway produs in Romania 100% independent, a fost recompensat cu premiul pentru „Spectacolul anului”, in 2018. Echipa care le-a adus romanilor unul dintre cele mai indragite musicaluri din toate timpurile s-a aflat pe scena pentru a primi distinctia: „E o emotie mare pentru noi toti. Intr-adevar, un proiect independent de acest fel, cu o distributie mare, cu foarte multi oameni in backstage necesita niste resurse care ne consuma, energie, dar aduce si bucuria de a vedea atatea s?li pline. Multumim si ii invit pe toti artistii alaturi de mine, pentru ca showul e al lor!”, a declarat in momentul festivitatii de premiere Razvan Ioan Dinca, regizorul spectacolului.

Creat de Catherine Johnson si producatoarea Judy Craymer care s-au inspirat din cantecele compuse de Benny Anderson si Bjorn Ulvaeus, fosti membri ai forma?iei ABBA, spectacolul a fost urmarit de 60 de milioane de oameni din 50 de tari. In Romania, spectacolul s-a bucurat de acelasi succes atat in Bucuresti, cat si la Cluj, Iasi, Timisoara, Oradea, Craiova, Bacau, Galati, Constanta unde s-a jucat cu casa inchisa. Spectatorii au venit de fiecare data cu bucuria de a descoperi o frumoasa poveste despre iubire, relatii, prietenie, pe versurile a 23 de piese ABBA, traduse si adaptate in limba romana de Ernest Fazekas, cunoscut publicului spectator si ca interpret de musicaluri, actor, prezentator de radio. El a mai tradus „Fantoma de la opera”, „Rebecca”, „Romeo si Julieta”, „My Fair Lady”.

In regia lui Razvan Ioan Dinca, „MAMMA MIA!” a adus in fata publicului nu numai o performanta extraordinara a unora dintre cei mai mari artisti si dansatori din tara, dar si peste 200 de costume create special pentru acest spectacol de stilista Eli Damanakis, 17 numere coregrafice concepute de Violeta Dinca, desfasurate intr-un décor senzational, realizat de arhitectul Petre ?alea, care a reprodus intru totul frumusetea insulei grecesti.

See Also

In perioada repetitiilor, artistii din „MAMMA MIA!” au avut sansa sa lucreze impreuna cu Mary Hammond, vocal coach de renume interna?tional, al carei rol de advisor a fost unul foarte important pentru cele mai cunoscute musicaluri din toata lumea ca „Billy Elliot”, „Phantom of the Opera”, „Joseph”, „Cabaret”, „Funny Girl”, „Les Miserables”, „Cats”, „Jesus Christ Superstar”, „Mamma Mia!” si „Rent” si care a venit special de la Londra in Romania pentru o serie de traininguri vocale.

In plus, „MAMMA MIA!”, care va reveni la Sala Palatului pe 30 octombrie 2019, a beneficiat in domeniul tehnic de experienta unei echipe londoneze de sound designer specializata pe acest timp de spectacol pe WEST END, iar luminile au fost realizate de profesorul si light designerul Daniel Klinger.
Biletele pentru spectacolul din 30 octombrie de la Sala Palatului se gasesc îin format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, se poate plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top