Now Reading
Eurovision 2019 si-a aflat primii zece finalisti

Eurovision 2019 si-a aflat primii zece finalisti

Prima semifinala ESC 2019 s-a incheiat. Publicul din Romania a aflat primii finalisti ai editiei din acest an in show-ul care a deschis competitia, marti, 14 mai, in direct si in exclusivitate pe TVR 1, TVR HD si TVR International.
La finalul spectacolului, artisti din 10 tari, din totalul celor 17 care au intrat in aceasta semifinala, s-au calificat pentru finala din 18 mai:

Katerine Duska – Better Love (Grecia)
ZENA – Like It (Belarus)
Nevene Božovi? – Kruna (Serbia)
Tamta – Replay (Cipru)
Victor Crone – Storm (Estonia)
Lake Malawi – Friend Of A Friend (Cehia)
Kate Miller-Heidke – Zero Gravity (Australia)
Hatari – Hatrið mun sigra (Islanda)
Serhat – Say Na Na Na (San Marino)
Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi (Slovenia)

In ultimul act al Eurovision 2019, acestora li se vor alatura inca zece piese din a doua semifinala, lista finalistilor fiind completata de reprezentantii tarilor din grupul celor cinci mari platitoare (big five) – Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia –calificate direct in finala, alaturi de tara gazda, Israel.

Pana atunci, Ester Peony, reprezentanta Romaniei, va trai emotia intrarii in concurs miercuri, 15 mai, la repetitia in care vor vota membrii juriilor de specialitate. Show-ul nu va fi televizat, dar publicul din tara noastra o va putea urmari pe 16 mai, in a doua semifinala – spectacolul cu public -, in direct si in exclusivitate la TVR, de la ora 22.00.

Tot atunci, romanii din Elvetia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croa?ia, Lituania, Malta, Germania, Marea Britanie si Italia vor putea sustine piesa Romaniei in concurs, „On a Sunday”, votand “06” (numarul alocat Romaniei) la telefon, prin SMS sau prin aplicatia de pe siteul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app. Piesa va putea fi votata de pana la 20 de ori de pe acelasi numar de telefon.

See Also

Televiziunea Romana va transmite in direct si in exclusivitate spectacolele Eurovision 2019 de la Tel Aviv, pe TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR+.

Marea Finala va avea loc pe 18 mai, cand vom afla castigatorul editiei din acest an a Eurovision Song Contest.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top