Now Reading
Visul Romaniei la Eurovision 2019 a fost intrerupt in semifinale

Visul Romaniei la Eurovision 2019 a fost intrerupt in semifinale

A fost o seara grea pentru cei care au trait alaturi de Ester Peony si Romania emotiile concursului Eurovision. Dupa trei luni de pregatiri intense si investitii fara precedent in spectacolul de pe scena, echipa Romaniei a parasit prematur competitia.

Le multumesc celor care au fost alaturi de mine si de proiectul Romaniei la acest Eurovision. Producatorii show-ului m–au felicitat si mi-au transmis ca am performat flawless (fara greseala) la fiecare iesire pe scena. Sunt impacata, pentru ca, alaturi de intreaga echipa a Romaniei, am reusit un act artistic complex si plin de sensibilitate”, a declarat Ester Peony.

Este un rezultat greu de digerat si de inteles, in conditiile in care Romania a avut aseara, pe scena Eurovision, un artist talentat, o piesa in trend, cu un sound modern si un show in care au fost concentrate resurse creative semnificative. Din pacate, nu au fost de ajuns pentru a califica reprezentantii nostri in finala Eurovision 2019”, a declarat Smaranda Vornicu-Shalit, dupa anuntarea rezultatelor.

Joi seara, intr-un show transmis in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online pe TVR+, publicul din Romania a aflat lineup-ul complet al finalei Eurovision 2019.
Alaturi de Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino si Slovenia, calificate din prima semifinala si de reprezentantii tarilor din grupul celor cinci mari platitoare (big five) – Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia impreuna cu tara gazda, Israel, vor urca pe scena castigatorii din cea de-a doua semifinala – Republica Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaidjan, Danemarca, Norvegia, Elvetia si Malta.

Cei zece concurenti care s-au calificat din a doua semifinala in ultimul act al competitiei, sunt:

Tamara Todevska – Proud (Republica Macedonia de Nord)
Duncan Laurence – Arcade (Olanda)
Jonida Maliqi – Ktheju Tokës (Albania)
John Lundvik – Too Late For Love (Suedia)
Sergey Lazarev – Scream (Rusia)
Chingiz – Truth (Azerbaidjan)
Leonora – Love Is Forever (Danemarca)
KEiiNO – Spirit In The Sky (Norvegia)
Luca Hänni – She Got Me (Elve?ia)
Michela – Chameleon (Malta)

See Also

La conferinta de presa ce a urmat anuntarii castigatorilor semifinalei cu numarul 2, artistii au tras la sorti si participarea intr-una dintre cele doua jumatati ale finalei, iar producatorii show-ului au stabilit ordinea de intrare in concurs.

Finala va fi deschisa de Malta, fiind urmata, in prima parte a show-ului de Albania, Cehia, Germania, Rusia, Danemarca, San Marino, Republica Macedonia de Nord, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda si Grecia. In partea a doua, vor concura Israel, Norvegia, Marea Britanie, Islanda, Estonia, Belarus, Azerbaidjan, Franta, Italia, Serbia, Elvetia, Australia si Spania.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top