Now Reading
TNTm / FEST Outdoor aduce zburatori si iluzii optice pe platoul din fata Teatrului National din Timisoara

TNTm / FEST Outdoor aduce zburatori si iluzii optice pe platoul din fata Teatrului National din Timisoara

Actori – zburatori suspendati de bratul unei macarale uriase, la zeci de metri deasupra Pietei Victoriei, actori – acrobati dansand vertical pe ziduri rotitoare, sau iluminand platoul din fata Teatrului National cu ample efecte pirotehnice si iluzii optice, dar, inainte de toate, actori spunand povesti, transformand imposibilul in posibil si imaginatia in realitate palpabila. Acesta este profilul sectiunii FEST Outodoor al FEST-FDR2019, eveniment organizat de Teatrul National din Timisoara, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local al Municipiului Timisoara in perioada 13 -18 iunie 2019.

Reconfigurata ca festival de toamna, cea de-a XXIV-a editie a Festivalului European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti propune publicului Teatrului National si, in egala masura, locuitorilor, turistilor, sau chiar trecatorilor prin Timisoara un prolog estival – o serie de 6 show-uri spectaculoase in aer liber, in Piata Victoriei, pe platoul din fata teatrului, reunite sub umbrela FEST Outodoor al FEST-FDR2019.

FEST Outdoor al FEST-FDR2019 debuteaza, astfel, joi, 13 iunie, la ora 22, pe platoul din fata Teatrului National, cu spectacolul Station al cunoscutei companii spaniole de balet aerian Voalá. Roberto Strada, directorul si coregraful companiei, a devenit celebru ca fiind creatorul a numeroase show-uri aeriene organizate de Capitalele Europene ale Culturii, incepand cu 1992. Spectacolul Station transforma rutina de zi cu zi intr-un basm magic. Un spectacol cu cronici elogioase in presa culturala din Europa si de peste Ocean, Station este o comedie plina de sensibilitate si inedit, al carei unic decor este cerul si sunetul inconfundabil al bandoneonului. O a doua reprezentatie a spectacolului este programata vineri, 14 iunie, de la aceeasi ora.

Sambata, 15 iunie si duminica, 16 iunie, tot de la ora 22, in fata Teatrului National, compania italiana eVenti Verticali revine la Timisoara in cadrul FEST cu un nou spectacol de dans pe verticala – Quadro, in care artistii vor evolua pe o scena verticala, la peste 25 de metri inaltime.

In sfarsit, ultimele doua reprezentatii ale FEST Outdoor al FEST-FDR2019 readuc luni, 17 iunie si marti 18 iunie de la ora 22, in Piata Victoriei o companie poloneza de mare traditie: Kto Theatre, cu unul dintre cele mai celebre titluri din repertoriul lor: The Fragrance of Time (Parfumul timpului), un spectacol care a calatorit in intreaga lume, cucerind inimile spectatorilor din Brazilia pana in Tunisia, din Mexic pana in Coreea de Sud cu povestile sale, apropiate oricarei inimi, indiferent de tara, de varsta sau statut social.

See Also

Prin calitatea si adresabilitatea spectacolelor sale, FEST Outdoor al FEST-FDR2019 ofera Timisoarei o saptamana de neuitat si, totodata, o perspectiva de calibru european asupra spectacolului de strada, in dimensiunea sa unificatoare si pozitiva la nivel civic si social.

Toate reprezentatiile sunt cu participare libera.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top