Acum citește
Incepe a opta editie Bucharest Jazz Festival

Incepe a opta editie Bucharest Jazz Festival

Bucharest Jazz Festival revine intre 1 si 7 iulie la Bucuresti cu sapte zile de festival, concerte live in Piata „George Enescu”, evenimente conexe la ARCUB si un nou concurs de jazz. Festivalul este organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB si aduce pe scena locala de jazz nume importante si interpreti ai tinerei generatii din Statele Unite si Europa.
Noul curator al Bucharest Jazz Festival, Cristian Soleanu declara despre editia din acest an: „In iulie, vom asculta pe scena festivalului jazz clasic, swing, jazz modern, fusion si jazz simfonic. Va invitam atat la concertele din Piata „George Enescu”, cat si la ARCUB, unde puteti petrece o zi relaxanta la clubul festivalului, ziua puteti asista la conferinte si workshop-uri, iar seara la concursul de jazz New Jazz Players.”
Astfel, concertele Bucharest Jazz Festival de la scena mare sunt programate intre 3 si 7 iulie, in Piata „George Enescu” de langa Ateneu. Printre artistii editiei se numara trupa CALI Quartet care va prezenta un proiect relativ recent pe scena jazzului romanesc ce improspateaza jazzul autohton prin lucrari originale de jazz fusion, cu influente R&B, soul, swing si ritmuri africane si orientale.
Trompetistul Sebastian Burneci prezinta pe scena Bucharest Jazz Festival proiectul „Unspoken”, lansat in noiembrie 2018, in cadrul festivalului RadiRo, alaturi de Orchestra de Camera Radio, dirijata de Simona Strungaru.
Dupa ce s-au bucurat de un succes la public pe scena Artist in Residence, Toma Dimitriu Quartet se afla pentru a doua oara la Bucuresti, pentru un concert de jazz efervescent la saxofon, pian, contrabas si baterie pe care il vor sustine joi 4 iulie, ora 19:00. Toma Dimitriu a fost desemnat duminica castigatorul concursului New Jazz Performers dedicat, in 2018, tinerilor instrumentisti de jazz.
Pianistul Johnny Bica prezinta joi, 4 iulie, ora 20:00, pe scena mare, albumul sau de debut, „The Real Vibrations” alaturi de Michael Acker, Andy Ava, Iulian Nicolau si de muzicienii invitati Sebastian Burneci si Gianni Gagliardi.
O colaborare interesanta in lineup-ul editiei din acest an este cea dintre trompetistul rus Alex Sipiagin si Bucharest Jazz Orchestra. Prezent pentru prima data la Bucuresti, Alex Sipiagin este un nume de referinta al jazzului contemporan, unul dintre instrumentistii preferati ai lui Gil Evans, Dave Holland si Mingus Big Band.
Vineri 5 iulie, de la ora 20:00, una dintre noile senzatii ale jazzului european, Camille Bertault aduce la Bucuresti muzica noului sau album, „Pas de géant”, care a facut ca Jazz Magazine Choc sa declare „Atentie, s-a nascut o stea!”. De la piese omagiu aduse lui Coltrane, la „Variatiunile Goldberg” de Bach redate vocal, la cover-uri dupa piesa „Comment te dire adieu” de Serge Gainsbourg, concertul Camille Bertault este o demonstratie de virtuozitate, pasiune si libertate.
Jazzul manouche se aude la Bucharest Jazz Festival in concertul sustinut de Cvartetul Florin Niculescu de sambata 6 iulie de de la ora 20:00. Aclamat de critici si iubit de presa franceza, violonistul roman Florin Niculescu este considerat „succesorul lui Grapelli”. Pentru concertul din Piata „George Enescu”, Florin Niculescu canta alaturi de Petrica Andrei, Vlad Popescu si Bruno Rousselet.
In ultima zi de festival, duminica, 7 iulie, cultura hip hop si sensibilitatea jazzului se combina intr-un concert fabulos, sustinut de trupa Em4ncipation impreuna cu rapper-ul din Brooklyn, Yah Supreme.
Programul concertelor live din Piata George Enescu este in curs de actualizare, urmand ca, lineup-ul final cu artistii participanti sa fie afisat in curand

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus