Now Reading
De vorba cu …Alexandra Vicol | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” : “Familia e locul unde mi-e bine.”

De vorba cu …Alexandra Vicol | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” : “Familia e locul unde mi-e bine.”

Alexandra Vicol, tanara si prolifica actrita a Teatrului “Mihai Eminescu” din Botosani si puternic implicata in proiecte sociale pe plan local, vine la Braila joi, 19 septembrie, in cadrul Festivalulul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”, cu spectacolul ” Aniversarea” – un spectacol de referinta pentru noi, pe plan personal.
Spectacolul vorbeste despre o familie complet disfunctionala, care traieste in minciuna, in ipocrizie, acoperita de prefacatorie. Aniversarea unei zile de nastere creaza cadrul destramarii acestei ipocrizii si revelarea adevaratei disfunctionalitati din interiorul familiei. O disfunctionalitate care, din nefericire, se regaseste si in viata multor familii din jurul nostru.

De ce teatru?

Teatru! Teatru, pentru ca avem nevoie sa ne amintim ca suntem oameni, ca avem nevoie de pauze, avem nevoie sa plangem si sa radem! Teatru, pentru ca ne aminteste sa fim impreuna!

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XIII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

Ma bucura participarea la aceasta editie a festivalului, cu atat mai mult cu cat este si aniversarea celor 70 de ani de existenta a Teatrului Maria Filotti! Pentru mine este a doua oara cand joc la Braila. Am mai jucat, tot la sala Studio a Teatrului, spectacolul meu de licenta.

Pornind de la tema din acest an, cat de importanta considerati ca este conceptul basic de familie in societatea cotidiana si care sunt valorile ce o reprezinta actualmente?

Pentru mine familia e locul unde mi-e bine! Cred ca familia si mediul familial te pot defini ca persoana, iti pot influenta personalitatea. Asa ca mi-ar placea sa cred ca familia inca „sta la baza societatii”.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze spectacolul “Aniversarea”?

See Also

“ Aniversarea” este un spectacol extrem de bine construit si simtit de Erwin Simsensohn. Este un spectacol pe care eu il iubesc foarte mult si care, fara a spune cuvinte mari, chiar te rascoleste! E povestea unei familii, e o poveste cu care nu avem cum sa nu gasim puncte comune fiecare dintre noi!

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Imi doresc sa am intalniri frumoase din punct de vedere profesional si sa joc in spectacole dupa care sa sufar cand se caseaza ?.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top