Now Reading
GALA HOP 2019 | RAUL LAZARESCU ni se dezvaluie: “In actorie, care este o arta subiectiva, pe langa talent si multa munca, e nevoie si de putin noroc.”

GALA HOP 2019 | RAUL LAZARESCU ni se dezvaluie: “In actorie, care este o arta subiectiva, pe langa talent si multa munca, e nevoie si de putin noroc.”

Mandru si demn reprezentant artistic al zonei de vest si al unuia dintre cele mai importante teatre din tara, Teatrul National Timisoara, Raul Lazarescu abordeaza in acest an o noua provocare – Gala Hop, la sectiunea Individual.

Cum ti-ai descrie in cateva cuvinte cartea de vizita?
Raul Lazarescu, actor dornic de provocari artistice, cu energie maxima de exprimare scenica, degustator de cultura, iubitor al artei frumosului.

De ce actorie?
Este o meserie care iti da posibilitatea dedublarii si exprimarii pe toate planurile – intelectual , fizic si emotional. Actoria este o arta si face parte din bagajul cultural universal si nu pot fi decat fericit sa profesez acesta meserie. Bunica mi-a zis ca e important in viata sa fac ceea ce-mi place pentru a-mi aduce satisfactie si bucuria zilnica. A fost persoana care atunci cand i-am zis ca eu vreau sa fac actorie a zis un mare „DA”. Multumesc buni Mariana.

Cine esti tu in spatele rolurilor interpretate?
Sunt o persoana care vede destul de mult teatru atat prin tara cat si in afara (repertoriile celor trei teatre din Timisoara le-am epuizat ); imi place sa iau contact cu toate domeniile ce tin de arta si nu numai, calatoresc, citesc, vad filme/seriale si imi place sa gatesc pentru familie atunci cand timpul imi permite.

Cu ce personaj iti asemeni cel mai bine personalitatea si de ce?
Consider ca toate personajele au din personalitatea mea si ma identific cu fiecare, asa ca nu pot sa numesc unul anume dar pot sa zic ca personajele duse in zona teatru-dans imi ofera o satisfactie mai mare!!

Crezi ca tinerii au o sansa reala in lumea teatrului romanesc de azi?
Cred ca in toate domeniile sansele sunt diminuate in ultima perioada de timp, mai ales in actorie care este o arta subiectiva, pe langa talent si multa munca e nevoie si de putin noroc. Lupta supravietuirii este dura chiar cruda uneori, dar satisfactia reusitelor, frumusetea si mirajul scenei imi dau curaj sa merg mai departe. Important sa crezi tu in tine, realizarea va aparea mai devreme sau mai tarziu!

Ce te motiveaza sa fii cel mai bun la Gala Hop? De ce Individual?

Am ales individual pentru ca tema acestui an a fost perfect pliata pe sufletul meu. Am simtit ca pot transmite individual exact ceea ce mi-am propus. Nu stiu daca am o motivatie de a fi ”cel mai bun”, desi sunt constient ca sunt in competitie; insa pentru mine bucuria reala este de a fi prezent in gala si posibilitatea de a arata tuturor ceea ce pot exprima prin suflet, traire, corporalitate, voce, dans, un mix compozitional in care cred cu tarie.

Care crezi ca este cel mai mare adversar al tau in cadrul acestui eveniment?
Cel mai mare adversar al meu sunt eu!

See Also

Ce vei face daca vei castiga/daca nu vei castiga?
Daca castig o sa am prilejul sa le multumesc live oamenilor care m-au sustinut in toti acesti ani si familiei mele care pe langa suportul moral a fost cel mai mare sponsor financiar pentru a-mi putea urma visul de a fi actor. Iar daca nu o sa castig, am avut ocazia sa le multumesc aici J!!! Cu premiu sau fara eu o sa ma bucur de acest prilej si abia astept zilele de competitie.

Ce urmeaza pentru tine post Gala Hop?

Urmeaza intalnirea cu spectacolele montate in stagiunile trecute la Teatrul National Timisoara, Teatrul Merlin Timisoara si Teatrul de Vest Resita, care sunt apreciate de public si se joaca cu sala plina, si intalnirea cu cel mai longeviv spectacol in care joc de 7 stagiuni Un Romeo si O Julieta – un concept de Laura Avarvari ( multumim publicului caruia ii datoram viata lunga, si Teatrului National pentru sansa de a debuta/juca inca din liceu in spectacole)!!
Proiecte noi inca nu stiu ce urmeaza, datorita acestei guvernari e tot mai complicat pentru colaboratori/sectorul independent, dar astept cu nerabdare intalniri la care visez si cu siguranta intr-o zi se vor concretiza.

Pana in data de 31 august, atat pe site-ul oficial al Galei, cat si pe pagina oficiala de Facebook,  se desfasoara campania interactiva HOP 2019, prin care publicul este invitat sa-i cunoasca pe tinerii concurenti din acest an, sa-i urmareasca in transmisiune directa de la Teatrul de Stat Constanta in perioada concursului (2-5 septembrie) si-apoi sa-i voteze in seara Galei. Zilnic, atat cei 17 artisti de la sectiunea individual, cat si cele 7 grupuri se vor prezenta prin scurte filme realizate de ei insisi.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top