De vorba cu….Vlad Massaci | Festivalul „Zile si Nopti de Teatru la Braila”: „Nimic nu e mai simpatic si mai dramatic ca o agapa familiala la romani”

“Sefa” intergalactico-online a lucrurilor frumoase aduse de Daily Magazine.
Braila si, implicit, Teatrul „Maria Filotti” prezinta anul acesta in cadrul Festivalului „Zile si Nopti de Teatru la Braila” nu mai putin de trei premiere. Daca doua dintre ele s-au bucurat deja de cateva vizionari, cea de-a treia, si anume „Conversatie dupa inmormantare”, in regia creativului si inovativului Vlad Massaci, cu o distributie exclusiv braileana, va fi o premiera si o surpriza pentru noi toti.
Stam de vorba azi, in cadrul seriei de interviuri dedicate celei de-a XIII-a editii a Festivalului de teatru de la Braila cu regizorul Vlad Massaci.
De ce teatru?
Imi place imperfectiunea pe care o implica teatrul. Aceasta imperfectiune da ceea ce numim viata pe scena. Niciodata o reprezentatie nu seamana cu alta, din acest motiv. In plus am un program flexibil. 🙂
Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XIII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?
Am asteptat mult aceasta intilnire cu publicul brailean dar, mai ales, am asteptat sa lucrez cu niste actori pe care ii admir de mult.Unele spectacole ale mele au mai fost la festival dar eu personal nu am fost niciodata. O fi altfel decat la alte festivaluri?
Pornind de la tema din acest an, cat de importanta considerati ca este conceptul basic de familie in societatea cotidiana si care sunt valorile ce o reprezinta actualmente?
E de scris un eseu pe aceasta intrebare! Eu sunt adeptul familiei traditionale. Dar nu doresc sa ingradesc viziuni alternative. Nimic nu e mai simpatic si mai dramatic ca o agapa familiala la romani!
De ce sa vina spectatorii sa vizioneze spectacolul “Conversatie dupa inmormantare”?
E un text despre oameni aflati la mijlocul vietii (o virsta la fel de dificila ca adolescenta) atunci cind singuratatea da tircoale. E scrisa de Yasmina Reza si jucata de actori intr-o forma filigranata. Ii mai invit pe spectatori sa vada si alt spectacol al meu, invitat in festival: Delirium, de Enda Walsh, dupa Fratii Karamazov, de la Teatrul Odeon.
Cel mai important obiectiv de atins in viitor?
Sa imi sporesc competenta in domeniul meu. Un lucru pe care il urez tuturor, ca sa ne mearga mai bine.