Acum citește
De vorba cu ….Dana Rogoz | Festivalul „Zile si Nopti de Teatru la Braila: „Cred in iubire, si nu in forme rigide impuse de societate pentru a defini termenul de „familie. „

De vorba cu ….Dana Rogoz | Festivalul „Zile si Nopti de Teatru la Braila: „Cred in iubire, si nu in forme rigide impuse de societate pentru a defini termenul de „familie. „

Binecunoscuta pentru rolurile de senzatie si de talent din spectacolele teatrale in care joaca, atat in spatiu clasic, cat si independent, cat si din productiile tv in care a aparut inca de la o varsta frageda, una dintre cele mai prolifice tinere actrite de la noi, Dana Rogoz, vine la Braila, in cadrul Festivalului „Zile si Nopti de Teatru la Braila” (duminica, 15 septembrie, h 20.30). Spectacolul „Proof” (Unteatru Bucuresti) este o adevarata demonstratie despre valorile de familie si ale iubirii in care inca trebuie sa credem. Si este un spectacol pe care si teatrul organizator al Festivalului de Teatru, „Maria Filotti”, il are in repertoriu, cu propria distributie locala.

De ce teatru?

Mi-am dorit sa joc teatru inca de cand era copil si mergeam la toate spectacolele lui Marian Ralea. Desi imi castigasem un loc in televiziune si in seriale TV, mi-am dorit foarte mult sa urmez cursurile UNATC. Nu voiam sa sar etape. Am jucat putin teatru in timpul facultatii, si mai mult in ultimii 5 ani, mai ales in independent. Teatrul imi ofera o mare bucurie, o mare implinire. Ani la randul am fost ghidata sa tin cont de rating, jucand in seriale urmarite in fiecare seara de milioane de spectatori, iar acum ma bucur enorm de o sala mica, in care se aduna 80 de spectatori, dornici de un alt tip de experienta, fara de care lumea in care traim ar fi mult mai trista.

 Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XIII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

Pentru mine reprezinta o onoare participarea in cadrul Festivalului de Teatru de la Braila, cu un spectacol atat de drag mie: „Proof” in regia lui Andrei si Andreea Grosu. Suntem foarte fericiti cu totii ca putem aduce acest spectacol publicului brailean.

 Pornind de la tema din acest an, cat de importanta considerati ca este conceptul basic de familie in societatea cotidiana si care sunt valorile ce o reprezinta actualmente?

Cred in familia unita printr-o dragoste neconditionata. Cred in iubire si nu in forme rigide impuse de societate pentru a defini termenul de „familie”. Ca exemplu, in spectacolul nostru, familia este formata din 2 surori. Atat. Asta e familia lor.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze spectacolul “Proof”?

Vezi și

„Proof” de David Auburn – text dramaturgic contemporan, castigator al premiului Pulitzer – este tratat foarte sensibil si cu o atentie fantastica in detalii de catre regizorii Andrei si Andreea Grosu. E o calatorie emotionanta cand in trecutul, cand in prezentul lui Catherine, fiica unui geniu matematician. Mi-am dorit foarte mult sa joc acest personaj, chiar daca stiam ca nu imi va fi usor. Pot spune ca regizorii m-au condus catre zone pe nu aveam curaj sa le accesez inainte, iar asta e minunat. Intr-un decor auster, dar gandit cu precizie matematica, spectatorii se vor putea bucura de minunatii mei colegi de scena: Marian Ralea, Florentina Tilea si Ionut Visan.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Fericirea familiei mele e tot ce conteaza cu adevarat.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus