Acum citește
Teatrul „Maria Filotti” Braila invita publicul la noua premiera cu iz european, „Jocul”

Teatrul „Maria Filotti” Braila invita publicul la noua premiera cu iz european, „Jocul”

Teatrul Maria Filotti lanseaza in ape limpezi culturale noul proiect european, spectacolul „Jocul”, in regia lui Dimitar Dimitrov, directorul Teatrului din Shumen, Bulgaria, cu o distributie exclusiv braileana (Emilia Mocanu, Zane Jarcu, Adrian Stefan, Daniela Antonescu).
“Povestea ne poarta in Egiptul Antic, acolo unde intrigile de palat si luptele continue pentru putere conduc spre noi si noi victime.Dupa moartea Faraonului Akhenaten fiica sa, tanara Ankhesenamen mosteneste puterea, prin sceptrul faraonic. Folosindu-se de aceasta situatie Thutmos, primul sfetnic al Faraonului si principalul urmas in linie dinastica, incearca sa impuna proiectul unui nou decret ce ar conduce la stergerea memoriei locuitorilor.Ankhesenamen se opune transformarii acestui proiect intr-o lege, pentru ca intelege pericolul acestei masuri. Sub false motive Thutmos il convinge pe mai marele preotilor sa accepte masura propusa si impusa de el.Ba, mai mult, Thutmos vrea sa il convinga si pe Amenmoss Intaiul, fratele mai mic al lui Ankesenamen, promitandu-i ca il va sustine sa ii ia locul surorii sale.Intrigile lui Thutmos aproape ca reusesc. Dar, in acest moment al povestii dimensiunile Timpului se intersecteaza si ne duc dinspre Egiptul Antic spre timpurile noastre.
Jucatorul pe calculator, Miro este un campion in domeniu. El este capabil sa atinga cele mai inalte niveluri de joc. Dar, acesta devine confuz cand joystick-ul sau se strica si personajele jocului sau favorit devin reale, vii. Deodata personajele jocului ajung in camera lui. Miro incearca sa pastreze situatia sub control si sa o salveze pe faraoana Ankhesenamen. Oricum, lupta intre Thutmos si Faraonul Ankhesenamen continua. Miro va reusi sa controleze aceste intamplari numai daca poate sa isi stabilizeze joystick-ul stricat si sa duca la bun sfarsit jocul inceput. Depasindu-si propria sa teama, folosindu-si abilitatile si talentul, jucatorul pe computer Miro reuseste sa il trimita pe tradatorul personaj Thutmos intr-un alt joc, in epoca Jurasica, unde dinozaurii se lupta unii cu altii.El reuseste, deasemenea, sa trimita din realitate in epoca lor pe toate personajele. Faraoana Anhesenamen il invita pe Miro sa o urmeze in regatul sau dar acesta refuza.
In final il regasim pe Miro dormind si autorul creeaza un final deschis, fiecare dintre spectatori alegandu-si propriul deznodamant.

Durata spectacol : 60 min.
Public tinta: 8-15 ani

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus