Now Reading
Din 8 noiembrie, filmul premiat la Cannes, “Maria, Regina Romaniei” poate fi vizionat in cinematografe

Din 8 noiembrie, filmul premiat la Cannes, “Maria, Regina Romaniei” poate fi vizionat in cinematografe

Declarat castigator in cadrul Festivalului ”Les Films de Cannes”, prin votul publicului, in sectiunea Avanpremierele Toamnei, filmul ”Maria, Regina Romaniei” ajunge, din 8 noiembrie, in cinematografele din toata tara.

Pelicula, bazata pe fapte reale, prezinta drumul anevoios, plin de incercari al unei Regine aflata intr-o lupta dura cu cei mai importanti lideri ai lumii, pentru implinirea unui mare vis: Romania Unita. Conferinta de pace de la Paris, 1919. Un an de cumpana, ce a imprimat in inima unui popor urmele dureroase ale razboiului.

Regizorul britanic, Alexis Sweet Cahill, a stiut sa construiasca cu talent si farmec, imaginea unei moment din istoria Romaniei prea putin cunoscut, insa de o insemnatate covarsitoare pentru un popor aflat in pericol de a-si pierde granitele. Muzica, compusa de Giancarlo Russo si interpretata de Orchestra Simfonica Nationala Radio din Bulgaria, costumele, decorurile, abordarea clara, obiectiva, a unei perspective ce imbina armonios evenimentele acelor vremuri tulburi, cu emotia, fac din filmul ”Maria, Regina Romaniei”, tabloul autentic al unei tari cufundate in conflicte si intrigi politice.

”Citindu-i povestea vietii, am ajuns sa fiu extrem de pasionat de personalitatea Majestatii Sale. Regina Maria a fost o femeie care a avut, cu siguranta un parcurs presarat de intrigi, pasiune, iubiri, ce merita transpus pe marile ecrane. In scenariul primit de la producatorul Gabi Antal, se regaseste doar o mica parte din viata Reginei, insa e una cu adevarat cruciala. Un episod colosal din istoria Romaniei. Am simtit cat de important de povestit este acest capitol, mai ales pentru un public literalmente insetat de dorinta de a afla cat mai multe povesti despre Familia Regala”, marturiseste regizorul.

Realizat dupa ideea lui Brigitte Drodtloff, alaturi de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, alaturi de regizorul Alexis Sweet Cahill. Din distributie fac parte actori romani, francezi si englezi: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Printul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Bratianu), Emil Mandanac (Printul Stirbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).

See Also

In prima saptamana, 8-14 noiembrie, filmul va rula in cinematografele din Bucuresti, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Galati, Iasi, Lugoj, Mangalia, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Slobozia, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top