Now Reading
Primele nume confirmate pentru Electric Castle 2020

Primele nume confirmate pentru Electric Castle 2020

Primele nume confirmate pentru Electric Castle 2020 implinesc un vis mai vechi al fanilor festivalului: prezenta in Romania a trupei americane twenty øne piløts!
Lansati in 2009, twenty øne piløts sunt autorii celui mai bun album rock al ultimei decade, conform clasamentului intocmit de Billboard; Blurryface a inregistrat vanzari globale de 6,5 milioane albume si 4 discuri de platina. In topul Billboard al celor mai bune piese rock lansate in ultimii 10 ani, trupa are nu mai putin de 3 single-uri (Heathens, Ride, Stressed Out). Iar lucrurile arata la fel de promitator si pentru cel mai recent album Trench (2018), care are deja 3 piese ajunse No. 1. Fanii trupei sunt in fierbere odata cu recenta lansare a unui nou logo al trupei, presa internationala speculand ca acesta anunta, de fapt, un nou album. Cu putin noroc, la Electric Castle 8 vom avea parte de noi hituri semnate de Tyler Joseph si Josh Dun.
Dupa 15 ani in care au reusit sa ignore trendurile industriei muzicale, concentrati doar pe propriul stil, Foals au crescut organic, ajungand astazi sa fie cotati unul dintre cele mai bune act uri live britanice. Liderul trupei indie, Yannis Philippakis, este cel care le inspira o forta aparte, fiind si sursa creativa care sta in spatele celor 6 albume ale trupei, toate ajunse in Top 10 in Marea Britanie. Cel mai recent proiect al lor – dublul album „Everything Not Saved Will Be Lost”, care a ajuns pe prima pozitie in topurile britanice, in aceasta toamna – reflecta perfect ambitia lor de a crea nu doar muzica buna, ci si o muzica ce poate schimba mentalitati, fiind centrat in jurul problemelor create de schimbarile climaterice.
Si-au dorit dintotdeauna sa fie diferiti de tot ce exista pe scena alternative si asta i-a pastrat mereu in atentia publicului: The Neighbourhood ajung la Electric Castle cu materiale noi, intr-un stil mult mai experimental decat hit-urile care i-au consacrat precum „Sweater Weather” (no. 1 in topurile de alternative din 2013 si dublu disc de platina) sau „R.I.P. 2 My Youth”. Producatorul australian tech-house FISHER a avut nevoie de doar 3 ani pentru a trece de la statutul de surfer profesionist la DJ nominalizat la Grammy, in 2019, categoria Best Dance Recording si, in 2020, ca unul dintre principalii artisti pe afisul Electric Castle.
In 2014, albumul „Moves Like Ms Jackson” facea senzatie in lumea muzicii electro, fara ca nimeni sa poata spune cine este in spatele acestuia. Odata cu nominalizarea la Grammy pentru Best Dance Recording si anuntul semnarii cu o casa de discuri majore, Steven Zhu renunta partial la ambitia de a ramane anonim. Producatorul american isi va aduce la Electric Castle 2020 show-ul unic, construit in jurul „Ringos Desert”, cel mai recent album al sau ajuns instant no. 1 in iTunes Electronic Album Chart.
Foarte putini artisti electro reusesc sa creeze un sound propriu, dar piesele semnate de Tycho vor fi usor recunoscute de fanii ce vor avea sansa sa-l vada live pe producatorul american nominalizat, acum cativa ani, la Grammy. Cu un al doilea album foarte curajos, proaspat lansat pe piata, Floating Points revine la formula one man show, lasand publicul sa decida singur incadrarea in gen a amestecului de pian, vioara, clarinet si electro.
Unul dintre cei mai activi DJ de pe scena muzicala internationala, Purple Disco Machine (PDM) a acceptat invitatia de a fi prezent la a 8-a editie EC. Intre numeroasele show-uri pe care le sustine, PDM reuseste sa lanseze permanent materiale originale si sa ramana prima optiune de remix pentru artisti de prima categorie precum Gorillaz, New Order, Claptone sau Tom Odell.
La scala diametral opusa ca experienta pe scena electro, Rezz si Amon Tobin completeaza line up-ul editiei. Rezz aduce stilul proaspat care l-a convins pe Deadmau5 sa semneze cu ea acum 3 ani, colaborare din care s-au nascut doua albume. Amon Tobin ajunge la castel cu show-ul sau Two Fingers, ce promite o perspectiva noua in cariera de peste trei decenii a producatorului si Dj-ului brazilian.
Alec Benjamin a avut nevoie de doar cativa ani sa faca trecerea de la concerte sustinute in parcari pana la a canta pe aceeasi scena cu John Mayer si, iata, a ajunge in 2020 pe scena Electric Castle. „Let Me Down Slowly”, hit-ul care i-a adus, anul trecut, un disc de platina, va da acel refresh necesar unei seri intense de festival.
Drum & Bass la cel mai rafinat nivel e promisiunea duo-ului austriac Camo & Krooked si High Contrast, artisti care revin in line up-ul festivalului. Nou si exotic, MEUTE bifeaza prima prezenta la Electric Castle a unui marching band si experienta de a asculta hit-uri techo si house interpretate in ritmurile instrumentelor de fanfara.
Pentru al doilea an consecutiv, Electric Castle isi respecta promisiunea de a aduce pe domeniul Banffy cei mai importanti artisti New Media din lume si anunta o noua editie a New Media Castle. Utilizand coduri si algoritmi, acestia vor reinterpreta spatiul istoric al castelului, creand instalatii unice in care tehnologia si arta dau o noua dimensiune realitatii.
Primele nume anuntate sunt Robert Henke, cunoscut prin instalatiile sale laser ce sunt frecvent expuse la Tate Modern Londra, Centre Pompidou sau PS-1 New York si James Clar, un consecvent „cercetator” al potentialului narativ si conceptual al luminii si tehnologiei, ale carui lucrari se afla in colectii private si publice din intreaga lume. Claire Hentschker li se alatura, aducand pentru prima oara in Romania proiectele sale in care imperfectiunile efectelor vizuale speciale generate de calculator sunt folosite pentru a recrea locuri deja disparute.
Abonamentele pentru editia a 8-a a Electric Castle sunt disponibile pe electricastle.ro la pretul de 499 lei plus taxe, festivalul oferind si posibilitatea achizitionarii lor in rate.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top