Now Reading
Ed Sheeran este artistul britanic al deceniului

Ed Sheeran este artistul britanic al deceniului

Cantaretul si compozitorul Ed Sheeran a fost desemnat de Official Charts Company artistul britanic al deceniului in care Adele domina topul albumelor.

In perioada 2010 – 2019, el a avut 12 single-uri clasate pe primul loc in topul britanic, mai mult decat oricare alt artist, potrivit BBC. In plus, a petrecut cele mai multe saptamani – 79 – pe primul loc atat in clasamentul albumelor, cat si al single-urilor, transmite News.ro.

„Shape Of You” a fost cel mai de succes cantec in aceasta perioada, cu 14 saptamani petrecute pe primul loc si a fost vandut in peste 4,5 milioane de copii.

Intr-un mesaj, Sheeran a multumit fanilor: „Multumesc tuturor pentru sprijinul oferit in ultimii zece ani, mai ales fanilor mei minunati. Pentru urmatorii 10!”.

Ed Sheeran este prezent in lista celor mai de succes single-uri ale deceniului cu trei piese: „Shape of You”, „Thinking Out Loud” (pe locul trei) si „Perfect”, pe locul cinci.

In total, in topul single-urilor, Sheeran a petrecut 38 de saptamani pe primul loc, iar piesele lui au fost vandute in 53,8 milioane de copii. Doar in Marea Britanie, melodiile lui au fost accesate online de peste 4,6 miliarde de ori.

Cat priveste clasamentul albumelor, „X” este clasat pe locul al treilea, urmat de „Divide”, pe locul al patrulea.

Topul single-urilor din ultimul deceniu este completat de: „Uptown Funk” – Mark Ronson ft Bruno Mars, „Thinking Out Loud” – Ed Sheeran, „Despacito (Remix)” – Luis Fonsi/Daddy Yankee/Bieber, „Perfect” – Ed Sheeran, „One Dance” – Drake ft Wizkid & Kyla, „Happy” – Pharrell Williams, „All Of Me” – John Legend, „Sorry” – Justin Bieber si „Rather Be Clean” – Bandit ft Jess Glynne.

In clasamentul albumelor deceniului, Adele ocupa primele doua pozitii cu „21” (2011) si „25” (2015).

Cel de-al doilea album al interpretei britanice, „21”, a fost vandut in 5,17 milioane de copii. El a debutat pe primul loc si a petrecut in aceasta pozitie 23 de saptamani.

See Also

„25” a petrecut 13 saptamani in fruntea topului si a fost albumul vandut cel mai rapid in Marea Britanie, cu 800.307 copii in prima saptamana (noiembrie 2015).

Singura femeie care se mai regaseste in top 10 este Emeli Sande, pe locul al optulea, cu „Our Version of Events”.

Lista albumelor este completata de „Multiply (x)” – Ed Sheeran, „Divide (÷)” – Ed Sheeran, „Christmas” – Michael Buble, „In The Lonely Hour” – Sam Smith, „Plus (+)” – Ed Sheeran, „Our Version Of Events” – Emeli Sande, „Progress” – Take That si „The Greatest Showman Motion Picture Cast Recording”.

Cel mai recent album in top 100 este coloana sonora a filmului „The Greatest Showman”, lansata in decembrie 2017.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top