Now Reading
8000 de oameni au cantat impreuna cu Horia Brenciu „Sunt cine vreau sa fiu” pe 18 si 19 decembrie, la Sala Palatului

8000 de oameni au cantat impreuna cu Horia Brenciu „Sunt cine vreau sa fiu” pe 18 si 19 decembrie, la Sala Palatului

„Va fi un spectacol ca un brad de Craciun” – promitea Horia Brenciu inainte de concertele din 18 si 18 decembrie si asa au fost: pline de momente nostalgice, emotionante, cu multi invitati surpriza si muzica din cele mai diverse genuri.

Poate ca „libertate” a fost cuvantul care a traversat ca un fir nevazut spectacolele sustinute miercuri si joi la Sala Palatului, ce au marcat 30 de ani de la momentul in care in fata Romaniei se asternea un nou inceput. Cu sensibilitate, dar si cu energia debordanta care-l caracterizeaza, Horia Brenciu a evocat momente emotionante, cand muzica era ea insasi un simbol al libertatii si al dorintei de evadare dintr-o lume gri, fara prea multe orizonturi. In aceasta linie, artistul a adus si un omagiu muzicii rock, interpretand cateva melodii etalon ale celor mai iubite trupe rock din lume.

Concepute ca o frumoasa calatorie intre doua coordonate temporale, muzica a fost liantul perfect dintre trecut si prezent, astfel ca celor mai in voga artisti ai momentului li s-au alaturat pe scena nume care au facut istorie in muzica din Romania.

Daca Oana Sarbu a recreat alaturi de Horia Brenciu un moment de referinta al industriei cinematografice ante-decembriste, melodia „Ani de liceu” din celebrul film „Liceenii”, in ziua urmatoare, cea care i s-a alaturat pe scena pentru un moment artistic din folclorul romanesc a fost Irina Rimes. Din „rivali” la show-ul „Vocea Romaniei”de la ProTV, cei doi artisti s-au transformat in parteneri de scena la concertul „Sunt cine vreau sa fiu”, iar momentul oferit de ei a fost unul indelung aplaudat de public.

Printre invitatii surpriza care au urcat pe aceeasi scena cu Horia s-a numarat si Feli, alaturi de care artistul a scos in acest an piesa „Prizonier”, dar si castigatorii de la Vocea Romaniei Mihai Chitu si Julie Mayaya. Asa cum face intotdeauna, Horia Brenciu a tinut sa-si arate sustinerea si fata de finalista sa din acest an din show-ul de la ProTV, Elena Bozian, impreuna cu care a cantat cateva piese, menite sa-i puna vocea in valoare si sa convinga inca o data publicul sa o voteze in aceasta seara, in marea finala.

Cei impreuna cu care a oferit momente artistice inedite nu s-au aflat doar pe scena alaturi de el, ci si in public. Asa se face ca printre spectatorii prezenti la concertele lui Horia Brenciu s-a aflat si Andrei Paunescu, care a interpretat, spre bucuria publicului, cateva dintre cele mai cunoscute melodii de la Cenaclul Flacara printre care, „Pustoaico”, „Cu caciulile pe frunte”, „Treceti batalioane romane Carpatii”.

See Also

Unul dintre artistii aplaudati la scena a fost Fuego, in timp ce Anca Turcasiu, partenera lui Horia Brenciu din musicalurile „Mamma Mia” si „My Fair Lady”, l-a sustinut chiar din primul rand. Un alt moment special a fost acela in care trei dintre elevele sale de la Academia de Arte Horia Brenciu au urcat pe scena pentru a aduce si mai aproape magia si bucuria Craciunului.

Doua sali arhipline, un artist neobosit, extrem de versatil, capabil sa treaca de la emotie la exuberanta in doar cateva secunde si foarte multa muzica – asa s-ar putea transcrie in doar cateva cuvinte cele doua concerte sustinute de Horia Brenciu pe 18 si 19 decembrie la Sala Palatului.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top