Now Reading
Cunoaste-i pe Il Volo – trioul clasic de succes ce vine sa ne incante in iulie 2020, la Sala Palatului

Cunoaste-i pe Il Volo – trioul clasic de succes ce vine sa ne incante in iulie 2020, la Sala Palatului

Cine sunt Il Volo? O trupa din Italia formata din baritonul Gianluca Ginoble (24 de ani) si cei doi tenori, Piero Barone (26 de ani) si Ignazio Boschetto (25 de ani), un adevarat fenomen al zilelor noastre. Cariera lor a inceput la frageda varsta de 14, respectiv 15 ani, cand, in anul 2009, au participat la celebrul concurs de talente Ti Lascio Una Canzone, din Italia. Dupa terminarea concursului, baietii au fost luati sub aripa protectoare a managerului lor actual, Michele Torpedine. Torpedine a lucrat cu nume mari din lumea showbizului, cum ar fi Andreea Bocelli, Gianna Nanni, Zucchero, Barbra Streisand si Eros Ramazzotti.

Aici ii puteti urmari la Ti Lascio Una Canzone, aveau voci minunate inca de pe vremea cand erau doar niste copii:

Sunt primii artisti italieni care au semnat un contract direct cu o casa de discuri din America, Interscope Records/Universal Music si totodata, prima trupa de tineri care canta genul de muzica ‘operatic pop’, o combinatie dintre pop si opera. Au facut turnee mondiale de succes in Europa, Statele Unite si America Latina.

In 2010 au fost invitati de Quincy Jones sa ia parte la proiectul ‘We Are The World: 25 for Haiti’ alaturi de staruri precum Lionel Richie, Barbra Streisand, Celine Dion, Jennifer Hudson si Enrique Iglesias.

Au cantat alaturi de Barbra Streisand ca invitati ai ei in cadrul turneului sau american. Au fost oaspetii Laurei Pausini, in timpul concertului aniversar – 20 de ani de cariera, de la Madison Square Garden din New York

In anul 2015, Il Volo castiga Festivalul de muzica de la Sanremo cu melodia Grande Amore

si in luna mai participa la Eurovision, unde obtin locul trei, dar ies pe locul I la votul publicului. Romania i-a votat atunci cu sufletul, acordandu-le punctajul maxim.

In acelasi an se lanseaza si prima lor carte, Il Volo Un’avventura straordinaria La nostra storia.

In iulie 2016, Il Volo alaturi de oaspetele lor Plácido Domingo, concerteaza in Florenta, Una Notte Magica – Tributo ai Tre Tenori, un concert tribut in cinstea celor trei mari tenori, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo si José Carreras. Proiectul se bucura de sprijnul Fundatiei Luciano Pavarotti si a sotiei lui Luciano, Nicoletta Mantovani.

Puteti urmari aici videoclipuri oficiale din concert:

See Also

In septembrie 2016, in cadrul faimoasei emisiuni America’s Got Talent, Il Volo canta Nessun Dorma alaturi de romanca noastra, Laura Bretan, si impreuna ne ofera un moment de neuitat, care ne-a impresionat pe toti pana la lacrimi.

Pe data de 30 septembrie, a avut loc lansarea albumului lor,
Notte Magica – A Tribute to The Three Tenors. In 2017, a avut loc turneul mondial de promovare a albumului care a cuprins Europa, Statele Unite, Asia si Australia. In 2017, Il Volo a lansat albumul Notte Magica, un tribut adus celor trei tenori, Placido Domingo, Luciano Pavarotti si Jose Carreras. S-a bucurat de un succes enorm. In acelasi an, s-a difuzat in cinematografe filmul concertului lor de la Florenta, cu invitat special Placido Domingo! A ajuns si in cinematografele din Romania, la Grand Cinema and More din Baneasa si la Cinema One din Brasov! Cele 4 difuzari s-au desfasurat cu sala plina! Fanclubul Il Volo Romania a colaborat cu Grand Cinema and More pentru promovarea evenimentului!

Alte albume recente ale trupei Il Volo sunt Musica si Il Volo – 10 Years, albumul aniversar care sarbatoreste cei zece ani de cariera incredibili ai trupei.

Turneul lor aniversar Il Volo – The best of 10 Years ajunge si la Bucuresti, pentru primul concert Il Volo in Romania, la Sala Palatului, pe 15 iulie 2020!

Biletele se pot achizitiona de pe eventim.ro.

Material realizat in colaborare cu Pagina oficiala de Facebook – Il Volo Romania.

What's Your Reaction?
Excited
5
Happy
1
In Love
6
Not Sure
1
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top