Now Reading
Regizorul Cristian Ban monteaza “Mame” la Teatrul “Fani Tardini” Galati – un spectacol inspirat din viata personala a actorilor

Regizorul Cristian Ban monteaza “Mame” la Teatrul “Fani Tardini” Galati – un spectacol inspirat din viata personala a actorilor

Trupa Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galati a inceput lucrul la o noua productie: „MaMe” – o creatie colectiva bazata pe amintirile actorilor din distributie si pe relatiile acestora cu mamele din viata reala. Patru femei anonime, despre care nimeni nu stia nimic, devin personajele principale in acest spectacol despre memorie, copilarie, batranete si ceea ce ne uneste pe toti cand auzim sau pronuntam cuvantul Mama.

„Va fi un spectacol foarte personal, foarte emotionant, care ii va da ocazia publicului galatean sa aiba parte de o experienta teatrala inedita. „MaMe” va fi primul spectacol din repertoriu construit dupa metoda devised theatre si primul proiect de tipul work in progress. Este un moment important pentru Teatrul galatean, care implementeaza metode de lucru de actualitate in Occident”, a declarat Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Spectacolul „MaMe” este regizat de Cristian Ban. Originar din Arad, Cristian Ban este unul din membrii fondatori ai spatiului de creatie si experiment Reactor din Cluj-Napoca si unul dintre cei mai interesanti regizori tineri din Romania, la ora actuala. Este un creator inzestrat cu o mare sensibilitate artistica si cele mai multe dintre spectacolele sale sunt creatii colective bazate pe istoriile personale ale actorilor. Monteaza in teatre din Romania si din strainatate, iar spectacolele sale sunt selectionate la importante festivaluri de teatru nationale si internationale. Are inclusiv o nominalizare la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, in 2018, pentru „Orasul nostru”, montat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Spectacolul „MaMe” faciliteaza prima colaborare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” cu regizorul Cristian Ban si cu scenografa Iulia Gherghescu.

In distributie: Svetlana Friptu, Radu Andrei Horghidan, Ana Maria Ciucanu, Ionut Alexandru Moldoveanu, Elena Anghel, Stefan Alexandru Forir, Oana Mogos si Razvan Clopotel.

Spectacolul „MaMe” va avea premiera pe 18 si 19 ianuarie 2020. Va fi intaia premiera a anului 2020 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” si cea de-a doua premiera a Stagiunii 2019/2020.

See Also

Spectacolul va avea o durata de aproximativ 90 de minute si va fi potrivit pentru intreaga familie.

Biletele pentru premiera vor fi puse in vanzare online, pe bilete.fanitardini.ro, pe 1 ianuarie 2020, la ora 00:00. La casa de bilete, tichetele pentru premiera vor putea fi cumparate tot dupa Anul Nou, incepand cu ziua de 3 ianuarie 2020 (vineri).

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker