Now Reading
Teatrul Maria Filotti Braila incepe in forta anul 2020 cu prima premiera, “Asta-i tineretea noastra”

Teatrul Maria Filotti Braila incepe in forta anul 2020 cu prima premiera, “Asta-i tineretea noastra”

Dupa un an 2019 de succes, Teatrul “Maria Filotti” Braila intra duminica, 19 ianuarie , de la ora 18.00, Sala “Bujor Macrin” cu forte artistice proaspete si puternice in misterele noului an, o data cu avanpremiera spectacolului “ASTA-I TINERETEA NOSTRA” de Kenneth Lonergan , regia Radu Iacoban. Traducerea – Radu Iacoban

Distributia:
Dennis Ziegler-Nicholas Catianis
Jessica Goldman – Blanca Doba
Warren Straub – Ciprian Chiriches

Scenografia-Tudor Prodan
Light designer-Bogdan Gheorghiu

See Also

Am avut sansa sa il cunoscpe Kenneth Lonergan – autorul, nu persoana – intr-o librarie mica din New York. Eram acolo cu o echipa de oameni talentati selectati de Andrei Serban in cadrul Academiei Itinerante care ii poarta numele, coordonati fiind de doamna Corina Suteu.
Si rasfoind in librraria asta tot felul de texte, care mai de care mai dramatice, sau comice sau contemporane, am dat ochii cu “Asta-i Tineretea noastra” sau “This is Our Youth” ca sa fiu mai sincer si precis. Mi-am zis: Uite un text cu tineri, dar nu numai pentru tineri. O comedie care nu e doar comedie si niste situatii “carnoase” pentru actori. Nu aveam aspiratii regizorale pe vremea aceea, dar imi era clar ca voiam sa fac parte dintr-un spectacol care sa aiba acest text ca punct de plecare.
Ajuns in Romania l-am tradus in mai putin de o saptamana.
Si am reusit sa il montez trei ani mai tarziu impreuna cu trei actori talentati – Conrad Mericoffer, Paul Ipate si Ioana Blaj la Godot Cafe-Teatru, scenografiati fiind de Ana Ularu. Spectacolul s-a jucat un timp, dar, fiind intr-un mediu independent, si-a trait viata decent si mai apoi s-a pierdut in neant.
Si iata ca acum, dupa cinci ani, soarta imi surade din nou si pot sa il montez intr-un teatru drag mie, asa cum e Teatrul Maria Filloti. Cu cei doi actori proaspat veniti in echipa teatrului – Nicholas Catianis si Blanca Doba – si cu un actor – Ciprian Chiriches – care sa speram ca va debuta la fel de in forta cum o vor face si cei doi.
Impreuna cu scenograful Tudor Prodan si cu light designer-ul Bogdan Gheorghiu – cu care am colaborat atat de frumos in teatru la productia anterioara cu “Cantareata Cheala”, ne pornim iar la drum constienti fiind ca:
Va fi altfel.
Va fi nou.
Va fi pentru un public tanar si nu numai.
Va aduce un aer de prospetime ca de cele mai multe ori!Radu Iacoban

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker