Regizorul Alexander Hausvater monteaza, in premiera in Bucuresti, spectacolul „Barba albastra”

“Sefa” intergalactico-online a lucrurilor frumoase aduse de Daily Magazine.
Spectacolul Barba Albastra va avea premiera, pe 19 ianuarie, la Sala Mica a Palatul National al Copiilor.
In regia si dramatizarea lui Alexander Hausvater, dupa romanul omonim al prozatorului elvetian Max Frisch, piesa este pusa in scena de Teatrul Stela Popescu.
Spectacolul introduce publicul intr-un univers de vis si imaginatie, aflat in conflict permanent cu lumea obiectiva si fragila in care traim.
Alexander Hausvater povesteste ca „Dr. Schaad e un om de succes binecunoscut ca doctor si admirat pentru actiunile sale filantropice, generozitatea si cultura sa. Dr. Schaad e pasionat de jocul de biliard dar prefera sa joace singur, fara partener, bazandu-se mai curand pe intamplare decat pe un joc planificat. Casatorit de sapte ori, e acuzat de moartea celei de a saptea sotii, Rozalinde. Intr-o noapte ploioasa Dr. Schaad intra intr-un bar de biliard ca sa se joace cu bilele colorate dar mai ales cu instante si circumstante ale relatiei lui cu Rozalinde. Bilele sunt eliminate una dupa alta exact ca marturiile si evidenta vinovatiei. Romanul lui Max Frisch m-a atras dintotdeauna pentru cautarea identitatii si al constiintei la sfarsitul secolului 20. Intr-o societate mecanizata plina de automatisme omul devine un simplu obiect pasiv in mainile unei autoritati invizibile care decide nu numai asupra vinovatiei dar si asupra capacitatii de a iubi. In cautarea succesului, confortului, faimei, puterii, omul modern isi pierde capacitatea fireasca de a iubi si de a-si exprima lumea lui interioara”.
Legenda cavalerului Barba Albastra versus straniul destin al doctorului Schaad
Un om, din epoca moderna, dar care poarta in suflet o poveste cu radacini in lumea lui Charles Perrault, intra intr-un bar de biliard.
Experienta inchisorii este recenta si tulburatoare, crima de care este acuzat este teribila.
Doua povesti suprapuse creeaza un univers magic si plin de suspans, intr-un spectacol de teatru, muzica, miscare, dans si pantomima.
Totul pare un joc de biliard, un joc al eliminarii si al singuratatii. Jucatorul principal este vesnic indragostit si totusi incapabil sa lege o relatie profunda cu cineva. O enigma, in spatele careia descoperim necesitatea omului de a iubi si de a fi iubit.
In centrul enigmei este femeia, cea care darama barierele lumii fizice prin intuitie si forta interioara in cautarea adevarului.
Echipa care a realizat spectacolul este compusa din Alexander Hausvater – regia, Adina Mastalier – scenografia, Florin Fieroiu – coregrafia, Tibor Cari – sound design, Lucian Moga – sound design, Constantin Simon – video design. In distributie: Dr Schaad – Marius Stanescu, Procurorul – Adrian Ciobanu, Lilian/Gisel/Corinne/Andrea/Dna Jetzer/Jutta – Ada Navrot, Rosalinde Z. – Crina Matei, Dra Schlegel/Dna Hoffer – Irina Caramizaru, Avocatul apararii/Dl. Bickel/Stocker – Catalin Frasinescu, Dna Bickel/Chelnerita – Ana Maria Ivan, Fiul Egon/Judecatorul – Cristian Neacsu, Pfeifer/Tatal victimei – Sorin Aurel Sandu, Figuratie speciala – Silvia Mauritiu, Alin Potop, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cristina Marin Neagu.