Acum citește
Filmul „5 Minute”, de Dan Chisu, incepand cu 27 martie in cinematografele din Romania

Filmul „5 Minute”, de Dan Chisu, incepand cu 27 martie in cinematografele din Romania

Filmul „5 Minute”, scris si regizat de Dan Chisu, va rula in cinematografele romanesti incepand din 27 martie 2020, fiind distribuit de Domestic Film.
Lungmetrajul a avut premiera mondiala in octombrie 2019, in competitia oficiala a celei de-a 35-a editii a Festivalului International de Film de la Varsovia.
Drama ii are in distributie pe Mihai Calin, Diana Cavallioti, Emanuel Parvu, Ana Radu, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian si Aida Economu.
Lungmetrajul de fictiune al lui Dan Chisu este inspirat din fapte reale. Intr-un cinematograf din Bucuresti ruleaza un film controversat, despre un cuplu format din doua femei. La scurt timp dupa inceperea filmului, cativa spectatori se ridica si protesteaza fata de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenti in sala. Presa a acuzat Jandarmeria ca nu a intervenit pentru a pune capat conflictului in urma caruia un tanar a fost ranit si a ajuns la spital. Filmul se concentreaza pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi in actiunea de la cinematograf, printr-o investigatie facuta de o tanara jurnalista cunoscuta pentru reportajele ei neobisnuit de indraznete.

Imaginea filmului este semnata de Adrian Silisteanu, montajul – de Letitia Stefanescu, sunetul – de Marius Leftarache, scenografia – de Gina Calin, costumele – de Adina Bucur, machiajul – de Dana Roseanu, coafura – de Manuela Simionescu. Producator este Anamaria Antoci.
„5 Minute” este o productie Domestic Film, in coproductie cu DaKINO Production, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Programului Europa Creativa – Media al Uniunii Europene, Heineken Romania, in colaborare cu Societatea Romana de Televiziune.

Vezi și

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus