Now Reading
TVR si Global Records, parteneri pentru Eurovision Song Contest 2020

TVR si Global Records, parteneri pentru Eurovision Song Contest 2020

In acest an, Televiziunea Romana abordeaza atat Selectia Nationala, cat si participarea la concursul Eurovision Song Contest 2020 (ESC2020), in parteneriat cu cel mai dinamic jucator de pe piata muzicala din Romania, Global Records.

Nu este prima oara cand TVR colaboreaza cu o casa de discuri in proiectul Eurovision. In ultimii 20 de ani, televiziunea publica a facut acest lucru la numeroase alte editii, conlucrand cu nume de rezonanta din piata de specialitate.

Elena Stirbescu, manager al proiectului, a precizat faptul ca televiziunea publica, ca organizator al selectiei nationale, a pornit de la o analiza riguroasa a mai multor elemente, cum ar fi rezultatele obtinute de Romania la Eurovision pe parcursul anilor, mecanismele de selectie practicate in diferite tari si specificul pietei locale.

„Nivelul la care se desfasoara concursul Eurovision in ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internationala, precum si imperativul atingerii excelentei de catre piesa si artistul care reprezinta Romania au condus, in mod firesc, la aceasta noua viziune si la colaborarea cu un partener consacrat in domeniu, asa cum este Global Records.”, a declarat Liana Stanciu, seful delegatiei la ESC2020.

TVR a optat pentru acest parteneriat pornind de la o serie de factori, precum cifrele impresionante pe care compania le-a inregistrat in ultimii ani in ceea ce priveste prezenta pieselor si artistilor sai in topurile radio si tv, cifrele legate de accesarile pe YouTube, numarul de tari in care sunt ascultate piesele produse de Global Records si numarul de abonati pe conturile de social media etc.

Tinand cont de aceste performante, Televiziunea Romana a ales sa colaboreze, pentru cea de-a 65-a editie a Eurovision Song Contest, cu o casa de discuri care are o contributie insemnata la impunerea muzicii romanesti pe plan international, atat prin selectarea celor mai competitive piese pentru tipuri de public si teritorii specifice, cat si prin mecanismele si canalele de promovare utilizate cu rezultate remarcabile.

Un alt factor relevant in luarea acestei decizii a fost faptul ca acest parteneriat intre TVR si Global Records este unul cu valoare financiara zero, dar in care ambii parteneri investesc resurse financiare, tehnice si artistice pentru reprezentarea Romaniei la Eurovision cu un moment artistic de valoare, complex si atractiv atat pentru publicul din Romania, cat si pentru cel international.

See Also

“Eurovision este cea mai mare competitie din lume dedicata muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului Romaniei la Rotterdam si se implica fara niciun fel de remuneratie in tot procesul dedicat selectiei nationale. Este o onoare si totodata o provocare pentru Global Records sa ajute in alegerea reprezentantului Romaniei pentru Eurovision 2020. In acest moment, ne gandim doar la cum si ce putem face sa reprezentam Romania la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai buna piesa si cel mai bun show. Pentru ca acest lucru sa se intample, am pus si punem la dispozitia TVR toate resursele noastre si expertiza din industria muzicala. Totul pentru a ne reprezenta cat mai bine tara la nivel international. Suntem nerabdatori sa incepem treaba si sa mergem la Eurovision cu forte proaspete”, a declarat Lucian Stefan, CEO Global Records.

In baza acordului si colaborarii dintre parti, Televiziunea Romana va oferi publicului si Juriului National, in cadrul Finalei Nationale din 1 martie, posibilitatea de a alege un act artistic complet si complex pentru reprezentarea Romaniei la editia 2020 a Eurovision Song Contest. Talentul, prezenta scenica si potentialul artistului desemnat pentru a reprezenta Romania pe scena de la Rotterdam vor fi sustinute prin concepte de show aliniate la peisajul muzical prezent si la inaltele standarde de calitate ale acestei competitii muzicale internationale.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker