Now Reading
„ITINERARII. INTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA”, IN FEBRUARIE, PE SCENA TEATRULUI BULANDRA

„ITINERARII. INTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA”, IN FEBRUARIE, PE SCENA TEATRULUI BULANDRA

Unul dintre cele mai aclamate spectacole de teatru produse de Primaria Capitalei, prin ARCUB, „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” regizat de Eugen Jebeleanu va avea loc luni, 17 februarie, la Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei, de la ora 20:00.

O montare, care la ARCUB s-a jucat mereu cu casa inchisa, „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” beneficiaza, in luna februarie, de un spatiu mai generos pus la dispozitie de Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei, care dispune de o capacitate de 300 de locuri. Astfel, ARCUB, cu sprijinul Teatrului Bulandra, vine in intampinarea cererii mari a publicului de teatru de a viziona acest spectacol.

La aproape o luna de la participarea din cadrul Festival Amiens Europe din Franta (14 ianuarie 2020), reprezentatia spectacolului „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” de la Teatrul Bulandra se va desfasura in prezenta juriului de nominalizare al Galei Premiilor UNITER 2020.

Declarat spectacolul anului 2019 de cei mai multi critici de teatru din Romania, in cadrul unei anchete realizate de revista Dilema veche, „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” este o coproductie teatrala internationala, realizata de ARCUB si Compagnie des Ogres. Pe un text scris de tanarul dramaturg francez Yann Verbugh, spectacolul lui Eugen Jebeleanu se inscrie in stilistica teatrului contemporan, care interogheaza valorile societatii in care traim si reflecta schimbarile sociale si politice de astazi.

„Spectacolul isi propune sa chestioneze tineretul european de azi, pornind de la povesti intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii, pentru a vorbi despre povestile personale, despre propriile noastre frici, bariere, limite, frontiere de depasit (…).” (Eugen Jebeleanu, regizor)

Creatia decorului si a costumelor ii apartine Velicai Panduru, iar creatia sonora, lui Rémi Billardon. Designul video este conceput de Ioana Bodale si Vlad Lazarescu. Din distributie fac parte: Ioana Bugarin, Nicholas Catianis, Clémence Laboureau, Radouan Le?ahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Calin (voce din off si video).

See Also

Cu un traseu spectaculos inca din momentul lansarii, „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” a fost inclus anul trecut in selectia oficiala a Festivalului National de Teatru, editia 29, si a facut parte din programul Sezonului Romania – Franta 2019, cu reprezentatii in tara si in strainatate. In luna martie 2020, spectacolul „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” se va juca pe scena Gallia Théatre din Saintes (13 martie) si la Théatre Cinéma din Choisy-le-Roi din Franta (17 martie).

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe arcub.ro sau bilet.ro, precum si de la casa de bilete ARCUB (str. Lipscani, nr. 84-90) si a Teatrului Bulandra – Sala Liviu Ciulei.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker