Now Reading
Irina Rimes a fost desemnata drept ambasador onorific al Zilei Brancusi

Irina Rimes a fost desemnata drept ambasador onorific al Zilei Brancusi

Artista Irina Rimes a fost desemnata ambasador onorific al Zilei Constantin Brancusi 2020. Aceasta s-a declarat „foarte bucuroasa” sa se alature acestui proiect si a precizat ca intentioneaza sa foloseasca instrumentele de social media pentru a promova manifestarile organizate cu aceasta ocazie. Ziua Constantin Brancusi este sarbatorita miercuri, 19 februarie.

Probabil ca o sa postez despre asta. O sa vorbesc cu oamenii de pe conturile mele despre eveniment. Eu sunt mai mainstream, asa, de mica am stiut de Coloana infinitului si nu intelegeam de ce se numeste asa. Cand am vazut-o pentru prima data am avut impresia ca a facut mereu parte din lumea mea”, a spus artista in conferinta de presa organizata la Muzeul de Arta.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a explicat a a ales colaborarea cu artista din Republica Moldova pentru a se adresa unui anumit public.

Simpla prezenta a ei inseamna enorm pentru ca ne adresam unui public la care nu ar fi ajuns altfel acest eveniment”, a motivat ministrul Culturii alegerea.

Nu stiu daca sunt neaparat cea mai buna alegere, dar stiu un lucru sigur si anume ca noi, romanii, avem o cultura cu care putem sa ne mandrim, pentru ca ceea ce avem noi este ceva ce se cam pierde in vest, daca nu s-a pierdut de tot. Tara noastra a fost pusa pe harta culturala a Europei de catre niste personalitati, genii, despre care se vorbeste de secole, printre care si Constantin Brancusi. Toate aceste mari personalitati au crescut cu niste valori cu care crestem si noi. Imi place sa vorbesc despre aceste valori, pentru ca sunt ale noastre si nu prea intalnesc lucruri cand ma duc pe-afara”, a spus artista Irina Rimes.

See Also

Ministrul Culturii a anuntat ca sunt programate mai multe evenimente miercuri, printre care inaugurarea Muzeului National „Constantin Brancusi” la Targu Jiu, iar la Bucuresti este pregatita proiectia unei holograme 3D, de la ora 19.00, in curtea Muzeului National de Arta.

Potrivit ministrului Culturii, holograma 3D, de sapte metri inaltime, prezentata la MNAR de Ziua Nationala Constantin Brancusi 2020, a costat aproximativ 40.000 de euro, banii provenind din sponsorizari.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top