Now Reading
De vorba cu… DJ Wanda : “Arta tatuajelor este o continuã cãutare a stilului personal perfect.”

De vorba cu… DJ Wanda : “Arta tatuajelor este o continuã cãutare a stilului personal perfect.”

Dintotdeauna am susținut, am promovat și am povestit despre femeile puternice, femeile care construiesc, care crează frumosul pentru ele și pentru ceilalți, femei pentru care cariera înseamnă o permanentă descoperire de sine. Dj Wanda face parte din această ligă, cu o carieră multivalentă la activ și o poveste inspirațională de viață.

Lumea tatuajelor este o lume fascinantă, aproape mistică, ce spune o poveste cu fiecare creație artistică și pe care Wanda o duce la un nivel high quality internațional cu suportul echipei și al salonului său de succes, Wanda Tattoo.

Azi o descoperim pe Wanda, dar și ce înseamnă cu adevărat un tatuaj.

Bunã, Wanda şi bun gãsit pe la noi! Pentru început spune-ne, cum s-a schimbat viaţa ta de când ai decis sã locuieşti în UK? Ce e diferit faţã de România?

Eu am cãlãtorit dintotdeauna, de când am început sã pun muzicã, perioadã în care am plecat peste tot în lume. Ulterior am lucrat la MTV şi am cãlãtorit şi atunci. Iar Londra este a doua mea casã încã de acum 20 de ani. Acum înseamnã mult mai mult, pentru cã m-am cãsãtorit, soţul meu, Karl, locuieşte în Londra şi astfel am decis cã, dacã vrem sã întemeiem o familie, trebuie sã locuim împreunã. Ceea ce este diferit este faptul cã am mai multã intimitate faţã de cum aveam în România, nu sunt paparazzi, nu mã mai studiez atât de mult şi sunt mult mai liberã. Pot sã mã bucur mult mai mult de lucrurile din viaţa mea fãrã sã mã gândesc la presã, dacã vreau sã port o anumitã ţinutã, pot purta exact ce simt fãrã sã mã gândesc cã un anumit expert mi-o va studia, deci, efectiv, am parte de mult mai multã libertate din acest punct de vedere. Iar artiştii tatuatori cu care lucrez sunt mult mai interesaţi sã vinã aici şi este mult mai challenging pentru ei în Marea Britanie, pentru cã oamenii de aici sunt mult mai liberi sã îşi exprime creativitatea faţã de România, unde mai este nevoie de ceva timp pentru a deveni mai open minded. Oamenii din Londra sunt mult mai liberi şi, evident, lumea tatuajelor este mult mai creativã şi mult mai interesantã aici.

Ce te-a atras spre lumea tatuajelor?

Alãturi de muzicã, desenul a fost hrana sufletului meu dintotdeauna, iar tatuajele reprezintã exprimarea creativitãţii mele altfel decât prin desen. Îmi place faptul cã artiştii tatuatori, pe lângã faptul cã sunt foarte buni pictori, sunt şi sculptori foarte buni, şi graferi foarte buni. Arta tatuajelor este deschisã cãtre arta în sine, cãtre frumos, cãtre creativ.

Care sunt, în opinia ta, calitãţile unui bun tatuator?

În primul rând trebuie sã ştie sã deseneze foarte bine. Din punct de vedere tehnic, liniile trebuie sã fie realizate perfect, pentru cã tatuajele sunt de foarte multe feluri. Dar, orice ai face, dacã baza nu este bunã, nimic nu e bine. Astfel cã un tatuator care ştie sã facã liniile foarte bine are un mare pas în faţã pentru a deveni un tatuator foarte bun. Mai departe, ţine foarte mult de creativitate, de cum ştii sã îmbini culorile, de umbrele pe care ştii sã le faci, de cât de mult te informezi, de cât de mult munceşti în fiecare zi. Practic, este o continuã cãutare de sine, o continuã cãutare a stilului perfect personal.

Cât de greu este sã gãseşti/creezi modelul perfect în funcţie de personalitatea fiecãruia?

Eu sunt design –tattoo artist. Asta am învãţat în Statele Unite, la High Voltage şi cãtre latura asta m-am dus. Nu este greu dacã ai rãbdare, dacã ştii ceea ce faci şi dacã îţi doreşti cu adevãrat. Este greu dacã nu înţelegi oamenii îndeajuns, dacã vrei sã faci lucrurile foarte repede, pentru cã întotdeauna un om are o poveste şi chiar dacã îşi doreşte sã facã ceva foarte mic, trebuie sã îl asculţi, sã îl înţelegi şi mai departe sã vinã lucrurile din latura ta creativã. Trebuie sã ai o personalitate destul de jucãuşã şi, cumva, sã îţi placã foarte mult sã creezi din nimic ceva fabulos. La un moment dat, am fãcut pentru cineva un punct. Deşi mi-a povestit 2 pagini într-un mesaj ce şi-ar fi dorit, mi-am dat seama cã totul s-a concretizat într-un punct. Pe care şi l-a dorit, pe care l-am fãcut, de care este foarte mândru şi care a însemnat foarte mult.

Povesteşte-ne despre experiența ta în New York şi în Miami.

Am început proiectul “Behind the skin art” din luna decembrie a anului trecut, când, împreunã cu echipa mea, am decis sã arãtãm lumii ceea ce se întâmplã în spatele acestor mari artişti tatuatori şi sã arãtãm modul lor de viaţã şi de unde porneşte şi unde se terminã tot ceea ce ei fac. Şi, practic, în spatele profilului de Instagram cu sute sau mii de followeri, se gãseşte un artist, un om care creazã zi de zi, care are şi o viaţã personalã şi care face nişte lucruri extraordinare. Claudiu Ciubotaru  (n.r. cyborg-head-ul revistei naţionale online Star Gossip Magazine) este exact cum am povestit despre ce înseamnã sã înţelegi pe cineva. Înţelege absolut orice, este singurul om care reuşeşte sã intre în capul meu şi sã înţeleagã exact ceea ce vreau şi lucrãm foarte bine împreunã. Împreunã cu soţul meu, Karl Katavich, şi cu o echipã foarte mişto de editing, Cristian Stan – Yolo Media şi Mihaela Retegan de la Moon Media, împreunã am pus bazele acestui proiect, Behind the skin art, care aratã prin video, prin imagini, cum sunt de fapt artiştii şi ce este în spatele lor.

Wanda si Stefano Alcantara

Ce te face fericitã în prezent?

În prezent lumea s-a oprit din loc din cauza pandemiei mondiale, lucru despre care nu am crezut niciodatã cã îl voi trãi. Ce mã face fericitã acum este sã putem ieşi în libertate fãrã sã ne temem cã ne putem îmbolnãvi. Sãnãtatea mã face fericitã. A mea şi a celor dragi mie.

Care este cel mai îndrãzneţ tatuaj pe care ţi l-ai fãcut pânã acum?

Cel mai inventiv, inovativ tatuaj este cel de pe mânã. Un tatuaj ce reprezintã o inimã cu o cruce în mijloc, dar inima nu este coloratã. Şi întotdeauna am spus cã în momentul în care voi întâlni iubirea vieţii mele, o voi colora. Încã nu am colorat inima din tatuaj, însã inima mea este deja coloratã şi o sã fac lucrul acesta şi în tatuaj.

Wanda si Paul Booth

Ce oferã salonul tãu în plus? Prin ce e diferit?

Salonul meu este diferit din mai multe puncte de vedere. În primul rând, mã implic personal în ceea ce înseamnã design-tattoo. Majoritatea saloanelor şi chiar şi artiştii, în general, iau ideile clienţilor şi îşi pun creativitatea lor în realizarea tatuajului. În ceea ce mã priveşte, oamenii chiar îmi scriu o poveste, îmi trimit efectiv în câteva pagini povestea lor şi eu le fac din aceastã poveste un desen aşa cum cred eu. Pot mãrturisi cu falsã modestie cã de fiecare datã tatuajul la care s-a ajuns, extras din povestea lor, a fost exact ceea ce şi-au dorit ei. Un alt motiv este cã în salonul Wanda Tattoo vor veni artişti rock star, foarte mari. Precum Paul Booth, care i-a tatuat pe cei de la Sepultura, de la Metallica; Stefan Alcantara, care l-a tatuat pe Maluma, Alessandro Capozzi, care le-a  tatuat pe Rita Ora şi pe Demi Lovato. Sunt artişti care se apropie de aceste mari celebritãţi, care nu merg oriunde şi acest salon este, într-adevãr, un salon exclusivist. Şi, nu în ultimul rând, designul salonului este unul aparte, în aşa fel încât artiştii sã se simtã acolo ca şi cum ar fi pe o scenã, exact aşa cum ar trebui trataţi.

See Also

Dã-ne 3 motive pentru care ne-am face/ nu ne-am face un tatuaj.

Nu îţi faci un tatuaj la beţie, nu îţi faci un tatuaj la nervi şi nu îţi faci un tatuaj pentru cã e la modã.

Şi motivele pentru care trebuie sã îţi faci un tatuaj sunt pentru cã vrei, pentru cã poţi şi pentru cã ştii ce vrei.

Vrei atât de tare încât efectiv îţi va plãcea şi acum, şi peste 10 ani, exact aşa cum s-a întâmplat şi în cazul meu. Eu mi-am tatuat şi gâtul, şi mâinile, şi toatã lumea mã întreabã dacã nu m-am plictisit sau ce voi face când voi fi bãtrânã şi le spun tuturor cã voi fi bãtrânã şi cu, şi fãrã tatuaje. Însã, dacã vreţi sã vã spun un secret, este cã, pentru cei ce au tatuaje, pielea lor aratã mult mai bine decât a celor care nu au. Ridurile nu se mai vãd atât de tare dacã ai tatuaje.

Poţi înseamnã cã ai o carierã, ai un job, nu te intereseazã  ce spune lumea, tu şi personalitatea ta demonstraţi cã nu tatuajul este cel care te reprezintã, tu eşti cel care reprezinţi tatuajul.

Sã ştii ce vrei înseamnã cã în momentul în care vii sã îţi faci un tatuaj, nu vii cu un desen copiat de pe Internet, asta înseamnã cã nu ştii ce vrei, şi atunci nu ar trebui sã îţi faci un tatuaj pentru cã nu îţi va plãcea. Tatuajul trebuie sã fie home-made, custom-made.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker