Now Reading
Concertul “Music For Hope”, sustinut de catre Andrea Bocelli, a devenit cel mai urmarit eveniment de muzica clasica din istorie

Concertul “Music For Hope”, sustinut de catre Andrea Bocelli, a devenit cel mai urmarit eveniment de muzica clasica din istorie

Pe 12 aprilie, prima zi a Pastelui catolic, intr-un moment in care lumea intreaga a ramas nemiscata, tenorul italian, Andrea Bocelli, a adus publicului o interpretare emotionanta, care a fost lansata in exclusivitate pe YouTube.
Momentul unic, care deja a intrat in istoria muzicii cu peste 2,8 milioane de oameni care au urmarit materialul in acelasi timp, a devenit si cel mai vizionat concert al unui artist de muzica clasica, de pe YouTube.
In doar 24 de ore, concertul video a adunat peste 28 de milioane de vizualizari, iar inainte de incepere, peste 1 milion de oameni au asteptat interpretarea inegalabila a indragitului tenor.
Mai mult de atat, concertul “Music for Hope” a ajuns pe primul loc in topurile YouTube (Trending, Charts), in tari precum UK, SUA, Italia, Canada, Spania, Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Peru, Uruguay, Brazilia etc. In Romania, a ajuns pe pozitia a 15-a.

Evenimentul muzical a reprezentat un program de muzica sacra, intr-un moment de liniste totala, intr-un oras gol, cu restrictii legate de libera circulatie. Principalul scop a fost sa fie livrat catre public un mesaj de iubire, vindecare si speranta prin muzica, intr-o etapa a vietii cotidiene in care este nevoie de aceste lucruri.

Andrea Bocelli a declarat ca: “Sunt emotionat si incantat de multitudinea de reactii pozitive pe care le-am primit, care au fost peste asteptarile noastre. Pentru un artist, momentul de pe 12 aprilie este motivul pentru care a sacrificat o viata intreaga, pentru un credincios si un catolic, ca mine, a fost confirmarea zambetului cu care Dumnezeu s-a uitat catre noi, copiii lui. A fost o onoare incomensurabila si un privilegiu pentru mine sa-mi folosesc vocea ca ruga pentru milioane de oameni. Este un mic-mare miracol la care intreaga populatie a globului a fost protagonista si care imi confirma optimismul in ceea ce priveste viitorul lumii. Multumesc tuturor celor care au muncit timp de cateva saptamani, de la management pana la casa de discuri, si, in special, celor care au distribuit acest moment cu noi, pentru a ramane uniti.”

Acompaniat de catre Emanuele Vianelli la orga, Bocelli a interpretat live o serie de melodii, special alese si aranjate muzical pentru aceasta ocazie. Printre melodiile incluse s-au numarat si “Ave Maria” sau “Panis Angelicus”.

Muzica are abilitatea de a uni comunitati din intreaga lume, in moduri unice si monumentale. In aceste momente sensibile, ca cele in care ne aflam, este foarte important sa ramanem impreuna si sa ne conectam prin intermediul muzicii. YouTube este onorat sa participe in cadrul acestui eveniment inedit, in care lumea a devenit o familie muzicala, sa asculte si sa vada interpretarea lui Andrea Bocelli, o zi care a intrat in istoria muzicii”, a declarat Lyor Cohen – Global Head of Music, YouTube.

La randul sau, Dickson Stainer – Presedinte & CEO al Global Classics & Jazz, Universal Music Group a adaugat: “Duminica, 12 aprilie, muzica lui Andrea Bocelli a ajuns instant la sufletele milioanelor de oameni. Acest eveniment este o demonstratie a unei munci de echipa incredibila. Universal Music si Decca Records sunt onorate sa fie parte din acest proiect”.

Succesul acestui eveniment muzical ne arata ca dorinta pe care au avut-o oamenii a fost sa impartaseasca un moment de rugaciune si speranta. Vocea lui Andrea Bocelli a fost elementul care a ajutat in aceste momente dificile. Fara baiere, doar cu punti de iubire si solidaritate. Aceasta este esenta evenimentului de duminica“, declara Filippo Sugar – Presedintele Sugar Music. 

Evenimentul, o invitatie din partea orasului Milano si a catedralei Domului, a fost promovat de catre Milano si Veneranda Fabbrica del Duomo, produs de catre Sugar Music, Universal Music Group si Decca Records, cu o contributie generoasa din partea YouTube.

See Also

Andrea Bocelli, prin intermediul fundatiei sale, este implicat intr-o campanie legata de Covid-19 si a inceput sa stranga fonduri pentru a ajuta spitalele sa achizitioneze instrumente si echipamente necesare protejarii cadrelor medicale. Cei interesati pot dona prin GoFundMe https://www.gofundme.com/f/wk67wc-abfxcamerino sau contactand Andrea Bocelli Foundation la adresa de email – development@andreabocellifoundation.org.

Intregul material live poate fi ascultat si pe platformele de streaming: https://umusic.lnk.to/MusicForHope-DuomoMB

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top