Now Reading
De vorbă cu…David Ciocodeică : “Vestimentaţia te caracterizează ca om și definește imaginea pe care o au alții cu privire la tine.”

De vorbă cu…David Ciocodeică : “Vestimentaţia te caracterizează ca om și definește imaginea pe care o au alții cu privire la tine.”

Creativitatea este cuvântul de bază care definește generația de azi. Inovator, deschis spre frumos și cu o permanentă dorință de autodepășire, David Ciocodeică a pus bazele proiectului fashion Suits by David C, care găsește eleganța în orice personalitate.

A lucrat pentru un brand din București, iar pasiunea lui pentru stil și eleganță, pe care o are de mic copil, l-a motivat să împărtășească și altora principalele reguli de conduită vestimentară. Care l-au condus pe David spre crearea propriului atelier de costume la comandă cu scopul de a face din vestimentație o carte de vizită.

Astăzi vorbim despre stil cu David Florin Ciocodeică.

 

Bunã, David, şi bun venit pe la noi! Cum a început povestea ta?

După o perioadă petrecută ca style advisor la un atelier de costume la comandă din Bucureşti, la doar 24 de ani, am considerat că deţin experienţa necesară pentru a mă lansa pe piața costumelor bărbătești la comandă din România.

Astfel am pus bazele atelierului de costume la comandă SUITS BY DAVID C. cu scopul de a face din vestimentație o carte de vizită. 

Pasiunea pentru stil și eleganță, pe care o am de mic copil, m-a motivat să împărtășesc și altora principalele reguli de conduită vestimentară.

În prezent, ca student doctorand, aprofundez domeniul marketingului vestimentar în afaceri, analizând tendințele în materie de modă masculină la nivel mondial.

Oportunitatea a apărut în momentul descoperirii proiectului„Creșterea ocupării în regiunea Sud Muntenia prin dezvoltarea formării antreprenoriale, sprijinirea implementării de noi afaceri și a angajării pe cont propriu, în spiritul dezvoltării durabile și inovării sociale – BizPro”, prin care am putut accesa o finanțare europeană nerambursabilă, primind asfel sprijinul necesar pentru începutul afacerii.

La un an de la înființare, compania a fost premiată în cadrul galei Top 100 Designers in Men’s Fashion 2019, alături de marii competitori și am luat parte la 2 târguri foarte importante: Târgul de Crăciun al CCIFER 2019 și Târgul Mariage Fest 2020.

 

Care consideri cã au fost principalele elemente ce ţi-au condus paşii spre lumea fashionului?

Pasiunea, dedicarea și implicarea au fost principalele elemente care m-au condus către acest drum.

Totul a început încă din copilărie când preferam să port zilnic o cămașă și un costum elegant, decăt o ținută sport, fiind stilul vestimentar care mă reprezenta cel mai bine.

Am continuat să port ținute elegante și în perioada liceului, realizând de pe atunci combinații stilistice specifice personalității mele, fiind un tânăr implicat în viața socială, reprezentând imaginea elevilor dâmbovițeni la nivel regional şi naţional.

Ajuns la facultate, am înțeles ce trebuia să schimb la mine, la stilul meu vestimentar și am decis că trebuie să fac ceva cu această pasiune. După ce a apărut oportunitatea unui job în domeniul costumelor la comandă, m-am îndrăgostit de acesta și am înțeles că nu mă pot integra mai bine în altă lume decât în lumea costumelor Made-to-Measure.

 

Trei lucruri ce te inspirã în procesul de creaţie al costumelor pe care le realizezi.

Când realizez un costum la comandă sunt foarte multe elemente care mă inspiră. Daca ar fi să numesc 3 dintre acestea, aș selecta ca prim element personalitatea clientului, firea acestuia şi atitudinea. Cel mai important pentru un costum Made-to-Measure este felul în care acesta scoate în evidență nu doar ţinuta clientului, cât şi elementele definitorii ale personalităţii.

Un al doilea element definitoriu ar fi tematica evenimentului. Fie ca e vorba de un eveniment monden, de business sau o ceremonie este foarte important ca ținuta să se integreze perfect în tematică.

Un al treilea element ar fi tendințele sezoniere și combinațiile de culori recomandate. Chiar dacă cel mai important este ca ținuta să reprezinte clientul în totalitate, este extrem de important și ca elementele componente ale acesteia să se potrivească perioadei în care va fi purtată (moment al zilei, anotimp) dar și culorile să se îmbine perfect.

 

Ce tipuri de costume au fost pânã acum preferate de clienţii tãi? Cãrui tip de public te adresezi?

Majoritatea clienților au ales atelierul nostru pentru realizarea de costume la comandă pentru ceremonie, atât cu reverul rotund, cât și ascuțit, dar şi în stil clasic (rever drept) sau care să îi facă remarcați la eveniment prin personalizarea acestora.

Clienții care aleg atelierul nostru sunt în principal oameni de business sau bărbați care doresc o ținută unică la evenimentul lor. Nu ne adresăm neapărat unei clase sociale burgheze, atelierul nostru stând la dispoziția oricărui client care dorește un costum premium, realizat în sistem Made-to-Measure.

 

Consideri cã în esenţã, în practicã, omul face haina sau haina face pe om?

Consider că hainele pe care le avem în garderoba noastră influențează felul în care suntem văzuți de societate. O ținută neîngrijită diminuează încrederea pe care o au cei din jur în noi, în timp ce hainele rafinate dau un sentiment de încredere.

Banii investiți în vestimentație nu demonstrează extravaganță sau mândrie. Fiecare persoană trebuie să acorde o importanță foarte mare felului în care arătă.

See Also

Este important să conștientizezi faptul că modul în care arăți la o primă întâlnire reprezintă imagine cu care vei fi asociat de cei cu care interacționezi.

În concluzie,  vestimentaţia te caracterizează ca om și definește imaginea pe care o au alții cu privire la tine.

Pe scurt, putem spune că 90% reprezintă ţinuta şi 10% atitudinea cu care purtăm elementele vestimentare.

 

Te consideri auto-didact sau preferi sã studiezi fashion-designul şi care sunt principalele domenii de interes?

Îmi place să studiez singur, să urmăresc tendințele pe paginile marilor creatori de modă masculină. Obişnuiesc să culeg idei şi sfaturi din postările acestora, să creez propriul stil SUITS BY DAVID C, prin îmbinarea numeroaselor trenduri. Principalul domeniu de interes în informarea mea este reprezentat de costumele de ceremonie, business, modalități de accesorizare a acestora, dar și domeniul casual și smart-casual.

 

Ce vedetã masculinã din România ţi-ai dori sã îmbraci şi de ce?

Sunt foarte multe vedete masculine pe care mi-ar face o deosebită plăcere să le îmbrac. Dar în viitorul apropiat mi-aș dori să intru în legătură cu actorul Denis Hanganu, din serialul Sacrificiul, căruia să îi realizez câteva ținute de business.

 

Consideri cã şi în România existã o culturã a eleganţei?

Românii au fost mereu adepții eleganței, considerând că purtarea unui costum nu este suficientă pentru a fi elegant. Întotdeauna s-a considerat că vestimentația clasică este în trend, însă costumele moderne sunt, totuși, cele mai preferate. Pentru cei tineri, un costum elegant și modern înseamnă a merge în pas cu nouă mentalitate, cu noile tendințe și tehnologii. În concluzie, românii sunt adepții eleganței, dorind întotdeauna să aibă o ținută prezentabilă la evenimentele la care participă.

 

Ce consideri cã distinge brandul tãu faţã de celelalte de pe piaţã şi care este cea mai mare nãzuinţã pt viitor?

Ceea ce ne diferențiază de ceilalți competitori este experiența trăită în momentul în care soliciți un produs. Clienții beneficiază de sprijin în ceea ce privește crearea unui produs care să ii reprezinte. Își pot prezenta propriile idei care vor fi puțin modificate astfel încât să fie cât mai mulțumiți. Nu vreau să vând doar un costum, ci vreau să ofer o experienţă senzorială.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top