Now Reading
MicroTeatru – noua provocare culturală lansată de Teatrul Avangardia

MicroTeatru – noua provocare culturală lansată de Teatrul Avangardia

În contextul socio-economico-cultural creat de criza pandemiei de coronavirus, Teatrul Avangardia propune spectatorilor săi, și nu numai, un proiect cultural inovator – Microteatru si Microteatru online.

Este vorba despre un produs cultural creat și produs special pentru mediul digital, pornind de la un trend de mare succes din Spania și America Latină – Microteatrul.

Apărut în contextul unei societăți aflate mereu pe repede înainte, uneori fără prea multe resurse din categoria timp dar cu anumite nevoi spirituale “rămase în așteptare”, microteatrul propune spectatorilor o experiență artistică originală. Este vorba despre un produs artistic creat special pentru zilele noastre, având la bază arta cea mai vie din constelația artelor tradiționale.

În plus, microteatrul îi apropie de teatru și pe cei care îl percep ca pe o chestie densă, învechită, plictisitoare fără să fi avut măcar o dată în viața lor contact cu teatrul.

Este dorința și speranța noastră de a face cât mai multă lume să simtă gustul teatrului și să îi vedem apoi, din ce în ce mai des, în sălile de spectacol.

Ce este microteatrul, mai exact?

Este vorba despre niște piese speciale de teatru cu durata de aproximativ 15 minute în care joacă între 1 și 5 actori.

Ce este, de fapt, microteatrul online?

Îmbinând elemente din film și din teatru, Microteatrul online este o experiență de divertisment creată de către Teatrul Avangardia special pentru mediul online.

De aici s-a născut idea de a inova, de a veni cu un produs special pentru mediul online. Plecând și de la studiul comportamentului în mediul digital, am fixat ca punct de pornire experiența microteatrului. Începând de aici, împreună cu consilierul artistic al Teatrului Avangardia, Ricard Reguant, a fost creionată în detaliu experiența microteatrului online.

Într-o primă etapă, având în vedere perioada pe care o traversam (starea de urgență) au fost selectate texte care se pretau a fi înregistrate de actori la ei acasă, urmând bineînțeles indicațiile regizorului.

Au fost contactați autori consacrați de microteatru pentru a trimite versiuni speciale pentru online ale pieselor lor si piese noi scrise special pentru online.

Apoi, după o primă selecție a textelor, acestea au fost traduse, s-a creionat echipa fiecărui proiect în parte și s-a început seria de repetiții și consultații cu regizorul în spațiul virtual. Filmările primite de la actori au fost montate de către echipa Creative Production a Teatrului Avangardia și apoi au fost urcate pe site gata pentru a fi vizualizate în sistem pay per view.

O vizualizare costă 10 lei și poate fi achiziționată prin intermediul site-ului și platformei bilet.ro.

Odată accesat de pe un device (laptop, telefon, smart TV, tabletă) de la o adresă de IP, link-ul nu va mai putea fi accesat din altă locație.

See Also

Din momentul în care s-a dat Play, link-ul va fi valabil 60 de minute.

Durata unei înregistrări este în jur de 15 minute.

Detalii despre reprezentații puteți găsi aici.

Microteatrul online

Este experiența ideală și pentru acele spirite neliniștite care simt mereu nevoia de a descoperi ceva, de a experimenta ceva nou.

Este o experiență artistică ce merită a fi trăită măcar o dată în viață!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker