Now Reading
Teatrele din Capitală revin la viața artistică

Teatrele din Capitală revin la viața artistică

Două dintre cele mai iubite teatre din București, respectiv Teatrul Nottara și Teatrul Constantin Tănase revin la o cvasi-normalitate și își reiau reprezentațiile artistice în beneficiul artei și pentru toți iubitorii de teatru de calitate.

Teatrul Nottara revine cu o stagiune estivală, care se va desfăşura în Bucureşti pe mai multe scene în aer liber.

“Thailanda”, “Praf de stele”, “Despre olteni cu dragoste”, “Repetiţia vieţii mele”, “Oglinda neagră”, “Citadela” şi “Aici nu-i de joacă” se vor juca în această vară în mai multe spaţii special amenajate pentru a primi publicul în condiţii de siguranţă: Teatrul de Vară din Herăstrău, Curtea de Onoare a Muzeului Naţional de Artă al României, Terasa Teatrului Ţăndărică, curtea TVR, în cadrul proiectului Teatru în TVR, potrivit instituţiei teatrale.

Spectacolul “Citadela”, o producţie a Doctor’s Studio, va deschide, pe 2 iulie, stagiunea estivală a Teatrului Nottara şi se va juca pe Terasa de la Teatrul Ţăndărică. Următoarele reprezentaţii sunt programate pe 9, 16 şi 23 iulie. Instalaţia audio-vizuală “Citadela” are ca punct de pornire monodrama “Grounded” de George Brant şi este interpretată de Isabela Neamţu şi regizată de Ligia Ciornei. “Citadela” extinde povestea războiului tehnologic din “Grounded” şi documentează conflictele purtate pe calea aerului, întorcându-se în trecut pentru a omagia curajul primelor femei pilot din România.

Programul verii va continua cu spectacolul “Thailanda” de Dimitris Kechaidis şi Eleni Chaviara”, regia Alexandru Jitea, o comedie spumoasă cu trei femei în pragul unei crize de nervi, care discută despre iubire şi, mai ales, despre bărbaţii din viaţa lor şi se pregătesc să pornească într-o călătorie în Thailanda, pentru a se elibera şi a-şi deschide un nou drum în viaţă.

“Oglinda neagră”, cu Cristina Juncu, Crenguţa Hariton, Mihaela Subţirică, Vlad Bălan, Rareş Andrici, este un spectacol-concert care îi va purta pe spectatori prin lumea lui Caragiale.

Spectacolul “Praf de stele” de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados, vă propune reîntâlnirea cu o poveste tulburătoare, o comedie romantică delicioasă, în care un bărbat şi trei femei discută despre sex, dragoste, viaţă şi moarte, cu mult umor şi… câteva lacrimi.

“Despre olteni, cu dragoste” după Marin Sorescu, scenariul şi regia Constantin Fugaşin, spune poveştile pe care le-au trăit personajele din satul natal al lui Sorescu.

“Repetiţia vieţii mele” de Claudiu Sfirschi-Lăudat, regia Alexandru Jitea, va prilejui întâlnirea emoţionantă cu o mare actriţă: Anda Caropol. Prinsă printre amintiri şi visând nostalgică la gloria de altădată, Nina urcă pe scenă pentru a-şi repeta monologul neterminat. Dar autorii moderni nu mai produc texte pe măsura celor clasice, ei doar experimentează, spre disperarea actriţei ce-şi aşteaptă ieşirea – încă nescrisă – din scenă. Înconjurată de oamenii din teatru, care i-au fost alături o viaţă întreagă, Nina îşi rosteşte monologul, îl construieşte, adaugă piesă cu piesă, păşind pe scenă şi prin propria viaţă ca pe marginea unei prăpăstii.

Spectacolul “Aici nu-i de joacă” de Catrinel Dumitrescu, cu Victoria Cociaş, propune o întâlnire cu două dintre cele mai iubite actriţe ale Teatrului Nottara.

 

 

 

Sâmbătă, 4 iulie, ora 20:00 la Teatrul de Vară HERĂSTRĂU debutează Stagiunea Estivală 2020 cu premiera spectacolului “CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!”

 

Sâmbătă 4 iulie 2020, de la orele 20:00 va avea loc premiera “CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!”, un spectacol de Vasile Muraru şi Valentina Fătu, cu ocazia căruia publicul va putea să îi revadă, să îi admire şi să îi aplaude din nou pe artiştii Teatrului Tănase* care abia aşteaptă reîntâlnirea cu spectatorii!

“Am gândit această premieră, ca un spectacol adaptat tuturor condiţiilor şi măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi a desfăşurării activităţilor culturale în condiţii de deplină siguranţă sanitară” – a declarat managerul Teatrului, VASILE MURARU. “Pe scenă şi în culise, pentru artişti şi personalul tehnic, dar şi în incinta grădinii de vară, pentru spectatori, vom respecta toate măsurile de protecţie şi distanţare socială. Titlul, regia, scenografia, coregrafia şi distribuţia spectacolului au fost gândite special astfel încât să respectăm regulile esenţiale pentru protecţia artiştilor şi a personalului tehnic. Avem trei variante de distribuţie, dar nu vor lipsi baletul şi orchestra Teatrului”.

Toţi artiştii Teatrului vor evolua în luna iulie şi septembrie, în diferite formule ale aceluiaşi spectacol, pe scena celei mai mari şi mai moderne grădini de vară din ţară. Din păcate însă, deşi Teatrul de Vară HERĂSTRĂU are o capacitate de aproape 2.500 de locuri, acesta va putea fi ocupat, la fiecare reprezentaţie, doar până la maxim 500 de locuri, aşa cum prevede regulamentul impus de starea de alertă.

Toate spectacolele vor începe la ora 20:00.

Din distribuţia spectacolului de sâmbătă, 4 iulie fac parte: VASILE MURARU şi VALENTINA FĂTU, BIANCA SARBU ROMANESCU, MIRUNA BIRĂU, DANIELA TĂNASE, RADU GHENCEA, TATIANA FECIORU (artist acrobat), ROBERT EMANUEL.

Pe 11 iulie, tot sâmbătă, vor evolua ALEXANDRU ARŞINEL, LILIANA MOCANU, ANA MARIA DONOSA, ALIN GHEORGHIŞAN, DIANA RADU, RALUCA GUSLICOV, ALEXANDRA PENCIU, iar pe 18 iulie, publicul îi va putea revedea şi aplauda pe ADRIAN ENACHE, MIRELA VAIDA, ALEXANDRU LULESCU, NAE ALEXANDRU şi CRISTIAN SIMION, OANA GHIOCA, MONALISA BASARAB, ALEXANDRA PENCIU.

Scenografia spectacolului este semnată de Francesca CIOANCĂ şi Ana Iulia POPOV, coregrafia de Cornel POPOVICI (asistent Edy Chiriţescu), iar conducerea muzicală, de compozitorul Dan DIMITRIU, dirijorul Orchestrei teatrului.

See Also

Reprezentaţiile “CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!” vor fi programate în iulie şi în septembrie în fiecare zi de sâmbătă, începând cu orele 20:00 după următorul program:

* Sâmbătă 4 iulie 2020, ora 20:00

* Sâmbătă 11 iulie 2020, ora 20:00

* Sâmbătă 18 iulie 2020, ora 20:00

* Sâmbătă 25 iulie 2020, ora 20:00

* Sâmbătă 1 august 2020, ora 20:00

* Sâmbătă 12 septembrie 2020, ora 20:00

* Sâmbătă 19 septembrie 2020, ora 20:00

* Sâmbătă 26 septembrie 2020, ora 20:00

Biletele s-au pus în vânzare atât online, pe www.teatrultanase.ro, aici:
https://bilete.teatrultanase.ro/alege-spectacol, cât şi la casele de bilete ale Sălii Savoy şi Teatrului de Vară HERĂSTRĂU.

Costul unui bilet: 25 lei

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top