Now Reading
De vorbă cu…chef Kenan Inci : “Fără pasiune și talent, munca depusă nu ar da roade.”

De vorbă cu…chef Kenan Inci : “Fără pasiune și talent, munca depusă nu ar da roade.”

De-a lungul timpului, definiția gastronomiei a migrat între știință și artă. Un lucru este sigur, un preparat culinar delicios și aspectuos este secretul pentru a cuceri pe oricine, oricând!

Ambițios, tenace, perseverent, în bucătărie, dar și în viață, și originar din Turcia, chef Kenan Inci a făcut succes pe meleaguri românești, mai precis la Brăila, unde restaurantul său, “Pește și vin”, îmbie localnicii, și nu numai, după cum îi spune și numele, cu preparate felurite din pește, alături de un binemeritat pahar cu vin.

Astăzi descoperim povestea culinară a lui Chef Kenan Inci și vă urăm poftă de lectură!

Bunã, chef Kenan! Bun venit pe la noi! Hai sã începem cu începutul. Ce înseamnã gastronomia pentru dvs? Unii spun cã este artã, alţii cã ar fi ştiinţã. Personal, unde vã regãșiţi raportat la gastronomie?

Bună ziua, bine v-am găsit! În opinia mea, gastronomia reprezintă o artă ale cărei culmi sunt nemărginite. Pentru mine este arta fară de care nu mi-aș fi putut contura propria persoană, este propriul meu univers. De mic copil am simțit atracția către aceste orizonturi, iar drumul meu a fost pavat cu multă muncă și studiu intens.

Brãila v- a ales pe dumneavoastrã sau dvs aţi fost cel care a ales Brãila? Şi, de ce Brãila, la urma urmei?

Întotdeauna m-am lăsat purtat acolo unde viața a ales să mă ducă. Brăila s-a arătat ca o nouă aventură, ce avea să-mi aducă multă trudă, dar și o satisfacție încântătoare.

Ce înseamnã un business de succes în zona gastronomiei?

În zona gastronomiei, un business de succes înseamnă, în primul rand, dorința constantă de a aduce zâmbete de gratitudine pe fețele tuturor clienților ce iți pășesc pragul. În al doilea rând, nu trebuie neglijată niciodată echipa ce se află pe punte și face posibilă cârmuirea. O echipă puternică = Un business de succes!

Ce face din localul “Peşte şi vin” un loc atât de popular? Ce îl diferenţiazã de celelalte din oraş?

Când ne referim la restaurantul “Pește și Vin” îl putem asocia, fără îndoială, cu calitatea și profesionalismul. Acestea două îmbinate cu talentul incontestabil al bucătarilor noștri fac acest loc să fie unul special și popular.

Cât de greu este sã gãteşti peştele şi care este preparatul dvs preferat din peşte?

Peștele nu este greu de gătit, însă trebuie ținut cont de faptul că fiecare specie este diferită, iar unele necesită atenție mai deosebită. Preparatul meu preferat este Dorada cu risotto de sparanghel, o adevărată armonie de gusturi și texturi.

 Care ar fi zona dvs culinarã preferatã?

Nu am o zonă culinară preferată, îmi doresc să ating puțin din toate și să mă perfecționez în ceea ce-mi propun să fac pe moment.

See Also

Aţi avut ocazia, de-a lungul carierei dvs, de a vã întâlni cu mulţi maeştri în arta bucãtãriei. Aţi “furat” şi meserie? Care este cel mai bun sfat primit în bucãtãrie?

Într-adevăr, de-a lungul carierei mele am întâlnit mulți oameni cu care am împărtășit iubirea pentru arta culinară. Pot spune că fară munca depusă în primii ani în care mi-am clădit bazele, nu aș fi putut “fura” meserie. Cel mai important lucru pe care l-am învățat este acela că fără pasiune și talent, munca depusă nu ar da roade.

Mai aveţi dorinţa de a inova în bucãtãrie?

Dorința de a inova în bucătărie nu cred că se va stinge vreodată. Anual particip la concursuri pentru a-mi perfecționa tehnicile și pentru a fi la curent întotdeauna cu noutățile apărute.

Cum promovaţi mâncarea sãnãtoasã şi ce preparat din meniul dvs ne recomandaţi?

Consider că mâncarea sănătoasă este un aspect ce ar trebui să preocupe pe țoață lumea. LaPește și Vin” procurăm toate ingredientele din surse sigure și le alegem întotdeauna pe cele mai calitative. “Simfonia Mării” este un preparat deosebit, ce conține o varietate de fructe de mare. Este ideal pentru a fi servit la o masă festivă, fiind un platou pentru patru persoane.

Pentru toate noutățile legate de restaurantul Pește și vin, urmăriți pagina oficială de Facebook a localului, aici.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top