Now Reading
FACE 2 FACE | ANCA DINICU VS ANA-MARIA CALIȚA

FACE 2 FACE | ANCA DINICU VS ANA-MARIA CALIȚA

Demarăm azi un nou mini-proiect, bazat pe interviuri la dublu cu artiști, oameni din diverse domenii pe care îi susținem, îi apreciem, îi respectăm.

De ce la dublu? Pentru că la dublu,  FACE 2 FACE, se nasc idei productive, poate, uneori, discordante, dar eficiente în transmiterea unui mesaj și a unor idei realiste și creative.

Primele două invitate sunt două actrițe efervescente, super talentate și care debordează din plin de sex- appeal. Ambele actrițe de succes, atât de teatru, cât și de TV. Ambele au făcut senzație în cadrul show-ului creat de Mihai Bendeac la Antena 1, Băieți de oraș. Și pentru ambele viitorul arată bine.

Doamnelor și domnilor, FACE 2 FACE – Anca Dinicu vs Ana-Maria Calița.  

 

În prezent, în România, e mişto sã fii actor pentru cã….

Anca Dinicu: ….nu faci nimic :)))

Ana-Maria Călița: … este locul unde am visat pentru prima dată să fiu pe scenă.

 

Despre mine, pe timp de pandemie, am învãţat că….

Ana-Maria Călița:…sunt mai puternică decât știam și mai optimistă decât aș fi crezut.

Anca Dinicu: …pot fi cumpătată. 

 

Rolul care mi-a dat cele mai mari bãtãi de cap până acum a fost…

Anca Dinicu: nu a venit încă.

Ana-Maria Călița: “Julieta” din „Romeo și Julieta”. Am folosit o marionetă, nu doar corpul meu, iar asta a făcut destul de dificil procesul. A trebuit să transmit toate trăirile mele și toate intențiile unei „bucăți de lemn”. A fost greu, dar minunat.

 

Rolul artei într-o lume modernã, în continuã schimbare este….

Ana-Maria Călița : de a potoli setea sufletului omenesc. Oamenii au nevoie să-și liniștească graba asta nebună spre niciunde. Arta este mai importantă decât ii găsesc cercetătorii locul. La prima vedere nu este necesară, dar dacă am trăi fără, am vedea că este vitală.

Anca Dinicu: să-ți aducă aminte că simți.

 

Cele mai mari prejudecãţi/clişee cu care m-am confruntat în ipostaza de actriţã au fost?

See Also

Anca Dinicu: Au fost legate de concesiile pe care se presupune că trebuie să le faci. Cum ar fi, dacă nu ai ajutor masculin, nu reușești. Trăim, totuși, într-o falocrație. 

Ana-Maria Călița: “Ești femeie! “ Din păcate, foarte mulți oameni cred că o actriță poate obține rolurile doar dacă are o legătură cu un regizor, actor sau producător. „Ești actriță, o să mori de foame! „ Din fericire nu s-a întâmplat asta și cred că nicio meserie nu îți garantează bogăția sau succesul. Important este să iubești ceea ce faci.

 

Dacã nu ar fi actoria, m-aş reprofila pe…..

Ana-Maria Calița: .…actorie. Știam că vreau să fiu pe scenă încă de la 6 ani, nu mă văd făcând altceva. Sigur că pot, dar actoria, fie că înseamnă să fiu într-un spectacol de teatru sau Stand-Up Comedy, pentru mine reprezintă sensul vieții. Bucuria de a dărui unei săli de spectacol este ceea ce mă face să mă simt vie.

Anca Dinicu: transport persoane :))

 

Obiectivul cel mai mãreţ pe plan personal/profesional pentru viitorul apropiat este…..

Anca Dinicu: …să mănânc sănătos, să începem filmările pentru sezonul 2 din White Lines. 

Ana-Maria Calița: ….să fac Stand-Up Comedy în New York, la Madison Square Garden, și să joc într-un film de lung-metraj. Personal, îmi doresc să fiu sănătoasă pentru a realiza tot ce îmi doresc.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker