Now Reading
3 MOTIVE CU….TUDOR LEON MUREȘAN ( NEXT TO NORMAL)

3 MOTIVE CU….TUDOR LEON MUREȘAN ( NEXT TO NORMAL)

Musicalurile sunt printre cele mai fascinante producții create și puse în scena din România cu măiestrie, originalitate și prețiozitate. Iar luna octombrie anunță premiera unei noi producții de gen. Musicalul Next to Normal, originar din America, ce a avut premiera pe Broadway în 2008, și a câștigat 3 premii Tony în 2009 și Premiul Pulitzer în 2010, este gata să își cucerească publicul.

”Next to Normal” este un spectacol muzical contemporan ce ilustrează o poveste despre dragoste, acceptare, suferință și familie

Spectacolul este realizat de Asociația Creas, în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian, regia este semnată de Victor Bucur, iar scenografia îi aparține lui Cristian Marin.

Conceptul 3 motive, implementat de Star Gossip Magazine în presa online din România, îl are astăzi drept protagonist pe Tudor Leon Mureșan, cel care va da viață personajului Gabe Goodman, într-una din cele două distribuții ale acestui musical emoționant și de senzație! Deși debutant în lumea musicalului, Tudor Leon nu este deloc un un novice în artă, el fiind absolvent al Universității Naționale de Muzică din București și înregistrând în palmares participări la X Factor România sau diverse concerte live prin țară.

 

  • 3 moduri în care prietenii mei / oamenii din industrie m-ar putea descrie cel mai bine

Din punct de vedere muzical, tind să cred că lumea din jur mă vede ca fiind foarte creativ, probabil din cauză că pot să dezvolt fragmente muzicale complexe din mici sunete pe care le aud doar ca sugestie, abilitate ce mă ajută foarte ușor la memorarea muzicii și, de asemenea, în domeniul compoziției. Din punct de vedere teatral, tind să cred că lumea mă vede ca fiind talentat din cauză că instinctiv îmi vin anumite reacții, fără să fi studiat vreodată profesional acest domeniu decât într-un curs în cadrul facultății timp de 2 ani. Din punctul de vedere al modului meu de a fi și al personalității mele, sunt foarte deschis la propuneri și sugestii, sunt o persoană cu care se poate lucra ușor, mă adaptez situațiilor necesare.

 

  • 3 motive pentru atracţia mea faţă de musical

Sincer, niciodată nu am avut un interes special față de musical, ci doar s-a întâmplat să ajung la o audiție, la insistențele unui prieten, și  s-a întâmplat chiar să iau audiția! Acum,  după ce mi-am cunoscut colegii de trupă și modul în care se lucrează, chiar nu regret !

Eu am fost tot timpul atras de ideea de a juca teatru și de a cânta simultan, drept urmare, am terminat Conservatorul la secția canto-operă, așa că aș putea spune, oarecum, că sunt două domenii relativ similare, musicalul și opera.

 

  • 3 moduri în care pot descrie colaborarea cu Teatrul Ion Dacian

Aș putea spune că este o experiență extrem de constructivă pentru mine. Privind la colegii mei, realizez că am mult de recuperat până să-i ajung din urmă, ei fiind profesioniști în domeniu. O anumită presiune mă motivează constant să studiez, așa cum nu am avut până acum ocazia să o fac.

Încerc să fiu cât mai prezent la toate repetițiile, deoarece în fiecare zi mai descopăr câte ceva cu ajutorul colegilor mei. Mă bucur că am devenit prieteni, petrecându-ne timpul liber tot împreună.

 

  • 3 motive pentru care Next to Normal este un musical de văzut în România

Unul dintre motive este subiectul abordat. Nu este un musical tipic (după cum sugerează și titlul “Next to normal”), el abordând teme sensibile din ziua de astăzi, precum depresia, bipolarismul, schizofrenia. Al doilea motiv este complexitatea muzicii ce îmbogățește fiecare mesaj pe care-l transmitem prin intermediul textului. Pe parcursul celor două acte se pot observa diferite motive, inspirate din lucrări ale lui Dave Brubeck, sau din musicalul “Sunetul muzicii” și multe alte secrete pe care nu doar o ureche antrenată le poate descoperi, ci și publicul de rând. Se vor observa prezențele diferitelor genuri muzicale precum pop,rock, vals, jazz, funk și alte derivări. Un ultim motiv ar fi și prezența momentelor comice redate prin replici ironice și sarcasm, ce reușesc să ilustreze situații reale din viața de zi cu zi, care pot apărea în orice familie.

 

  • 3 lucruri care mă diferențiază de actorul aflat pe acelaşi rol cu mine, în a doua distribuţie a musicalului

Sunt foarte multe lucruri ce mă diferențiază de actorul aflat pe același rol cu mine (n.r. Lucian Ionescu), prin simplul fapt că el este un profesionist în domeniu, ce lucrează de câțiva ani buni, având și nenumărate premii câștigate la activ. Am doar de învățat de la el și sper să ajung la un nivel similar în viitorul apropiat!

 

  • 3 chestii normale care mă fac să zâmbesc

Momentele în care reușesc să fac pe cineva să zâmbească îmi aduc o satisfacție enormă. Ieșirile în natură, eu fiind mare fan al hiking-ului, și animalele de orice formă și fel, fără excepții, de la șerpi la iepurași până la tarantule. 

 

  • 3 definiţii ale actorului din România, în concepţia mea individualistă

Fiind nou în acest domeniu, eu cred că un actor ideal trebuie să joace orice rol efectiv doar în stilul lui. Totul trebuie să fie natural și orice emoție trebuie să facă parte din el, indiferent de personajul interpretat. Trebuie să știe să se adapteze în orice situație, deoarece tot felul de chestii pot interveni în timpul unui spectacol, lucru care poate să ducă la o replică sau o acțiune cu totul nouă față de cele din repetițiile ce au avut loc.

See Also

Un ultim lucru  foarte important mi se pare și comunicarea cu celelalte personaje. Un contact foarte puternic trebuie să aibă loc între două personaje pentru ca acestea să poată face schimb de energii și stări, fapt care duce la autenticitatea jocului actoricesc  și intrarea în personaj.

 

 

 

  • 3 lucruri cu care am rămas după experienţa X Factor

De la experiența X Factor am rămas doar cu ideea că trebuie să studiez mult mai mult și să tratez lucrurile mai puțin superficial.  Pentru o performanță cu adevărat profesionistă nu mă pot baza doar pe talent, chiar dacă acesta a funcționat până în ziua de astăzi

 

  • 3 ambiţii personale pe care mi le propun o dată cu producţia Next to Normal

Să-mi dezvolt vocea, să câștig anumite prietenii și să las o impresie foarte bună, per total, atât mie, cât și colegilor și publicului!

 

Pentru mai multe informații despre Next to Normal –  noul musical de pe scena din România ce include în distribuție nume sonore precum Sanda Ladoși, Adrian Nour, Anca Florescu, Ciprian Teodorescu sau Alexandra Penciu, urmăriți site-ul lor oficial!

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top