Now Reading
De vorbă cu…Make-up artist DIANA IONESCU : “Cred că atrag oamenii curajoși și dispuși să schimbe regulile jocurilor sau pe cei care vor să se exprime prin machiaj.”

De vorbă cu…Make-up artist DIANA IONESCU : “Cred că atrag oamenii curajoși și dispuși să schimbe regulile jocurilor sau pe cei care vor să se exprime prin machiaj.”

Orice femeie își dorește să fie frumoasă în orice moment. Chiar dacă frumusețea vine din interior, aspectul exterior este una dintre calitățile ce vin să completeze o imagine ideală. Make-up-ul a devenit, în timp, o adevărată artă.  Iar azi îi descoperim tainele împreună cu Diana Ionescu, trendsetter al momentului în materie de beauty, desemnată de ELLE Magazine – Best Make-up Artist.

Diana și-a dorit proiectarea unui spațiu primitor și terapeutic prin înfrumusețare de care să se bucure toți cei care îi calcă pragul studioului. Astfel, cu un design interior candy industrial, Diana Ionescu Make-Up Studio sau DIMS, pe scurt, este o oază de beauty din mijlocul Bucureștiului ce oferă un spectru larg de servicii, de la makeover-uri personalizate până la cursuri de make-up dedicate pasionaților sau viitorilor make-up artiști.

 

În opinia mea, nivelul artistic al make-up-ului în România de azi poate fi definit şi se încadreazã în….

Nivelul artistic al make-up-ului în România cred că e spre limita inferioară. Spun asta pentru că am observat tot mai des cum majoritatea joacă la sigur,  nu își asumă niciun risc prin machiaje ieșite din tipar, creative, îndrăznețe, artistice. Aici vorbim de ambele baricade: atât de artiști, dar și de clienții care frecventează evenimentele mondene. Eu cred că atrag oamenii curajoși și dispuși să schimbe regulile jocurilor sau pe cei care vor să se exprime prin machiaj.

Make-up artistry în România înseamnă foarte mult ‘mainstream’, o zonă de practici și de cunoaștere a majorității, adoptarea unui stil de beauty convențional și comercial, dar care, însă, lasă de dorit la capitolul exprimare creativă și artistică de un nivel înalt.

Școala pe care am deschis-o acum de mai bine de 5 ani, Diana Ionescu Make-up School, DIMS, e bazată mult și pe dezvoltarea creativității și a laturii artistice a machiajului, pe pregătirea tinerilor profesioniști pentru situații complexe cu care se pot confrunta, și pe încurajarea diversității în machiaj și exprimarea unui stil artistic propriu, bine conturat.

 

Cel mai mult mã atrage în aceastã meserie….

Frumusețea legăturilor și a interacțiunilor umane, dar, mai ales, îmbinarea părții artistice cu cea psihologică, în ceea ce privește aceste relații. Aici mă refer la job-urile în echipă, la situațiile inedite de pe platourile de filmare, la educarea și formarea noilor generații de make-up artiști, dar și la întâlnirea multor personalități interesante ale clienților individuali.

 

Dacã ar fi sã retuşez 3 dintre greşelile de make-up comise frecvent, acestea ar fi…..

  • pregătirea tenului înainte de make-up, ce duce la o textură încărcată, piele descuamată, evidențiată și mai tare de aplicarea fondului de ten, sau pielea din jurul ochilor prea uscată și ridată.

  • forma și culoarea sprâncenelor, doar dau tonul întregului.

  • nuanța greșită a fondului de ten.

 

Naturaleţe vs un make-up “izbitor”

E o alegere subiectivă și, chiar și așa, nu aș alege mereu o singură variantă. În asta constă frumusețea machiajului: să te joci, să surprinzi prin diferite apariții, să-ți dai voie să ai mai multe alter ego-uri. Înțeleg persoanele care sunt îndreptate într-o singură direcție, dar eu îndrăgesc ambele variante, fiecare pentru contextul și mood-ul potrivit. Cel mai important, însă, cred eu, este să îți oferi libertatea de a alege, să nu devii previzibil.

 

Make-up artistul în România impune respect prin….

See Also

Când vine vorba de respect, granițele teritoriale nu-și au rostul. În business, există doar respect și încredere, iar acestea se câștigă cu greu, prin muncă și implicare 100%.

În ziua de azi, apare un make-up artist la fiecare 5 minute. Mulți dintre ei, într-adevăr, excelează pe partea de tehnică și au și talentul necesar să continue, însă în industrie sunt prezenți maxim 10%. De ce? Există un concept cheie aici de care mulți uită: PROFESIONALISM.

Profesionalismul înseamnă să respecți meseria pe care ți-ai ales-o și să respecți oamenii cu care intri în contact, pe lângă multă muncă și dedicare. Devii într-adevăr profesionist în momentul în care, din respect pentru tine, industrie și client, nu faci compromisuri – atât în ceea ce privește calitatea produselor, sănătatea clienților, până la exprimarea ta artistică.

 

Top 3 trucuri în make-up pe care orice femeie trebuie sã le aibã în vedere

Am un singur sfat de împărtășit, care cred eu că face cât 3: Investește într-un curs invidivual de auto-machiaj, acolo vei învăța de la un profesionist să realizezi varianta ta personalizată de machiaj, iar bucuria și mândria de a descoperi și șlefui stilul propriu nu ți-o poate lua nimeni.

 

Îmi întreţin tonusul personal prin ( şi recomand)…..

Yoga – am reușit să introduc în rutina mea personală această practică și îmi place să fac asta singură, e o metodă genială de relaxare, tonifiere psihică și fizică.
Pe lângă asta, mă încarc cu energie bună de la oamenii apropiați pe care îi aleg cu grijă în preajma mea. Sunt atentă cui dedic timpul meu, e o resursă importantă.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top