Now Reading
FACE 2 FACE | ADRIAN NOUR VS CIPRIAN TEODORESCU

FACE 2 FACE | ADRIAN NOUR VS CIPRIAN TEODORESCU

Musicalurile sunt genul de producții ce ne vor fascina mereu. Le iubim, ne inspiră, susținem artiștii de musical. Pentru că pachetul artistic este unul complet și complex.

Astăzi, însă, punem face 2 face doi dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști de musical din România.  Care, în timp, ne-au devenit prieteni. Adrian Nour vs Ciprian Teodorescu – un dialog la dublu despre artă, musical, contemporan.

Ce a ieșit? Descoperim împreună!

 

Să fiu actor de musical în România pentru mine înseamnă….

Ciprian Teodorescu: Lăsând la o parte cuvântul “România” din textul întrebării, să fiu actor de musical înseamnă îndeplinirea visului meu de o viață și, totodată, încununarea muncii de o viață, începută, aș putea spune, in clasa întâi de școală și continuând până în prezent. Acum, să răspund punctual la întrebare, să fiu actor de musical în România, este o provocare frumoasă, o muncă de pionierat, un început de drum a cărui temelie o construim acum și sunt mândru de asta!

Adrian Nour: O mare bucurie. Am visat de mic să joc în filme în care personajele dansează în ploaie sau își mărturisesc dragostea cântând. În 2009, o dată cu “Romeo si Julieta”, am început să descopăr ce frumos poate fi să lucrezi la un musical. Am avut senzația că tot ce învățasem până atunci fusese pentru a mă pregati pentru acest gen de spectacole.

 

Lumea artistică fără musicaluri ar fi…..

Adrian Nour: mult mai săracă și mult mai puțin frumoasăAdică așa cum este acum, când s-au reînchis teatrele. Nici nu vreau   gândesc  nu ne vom reveni curând.

Ciprian Teodorescu:… ca lumea construcțiilor fără arhitecți. Musicalul îmbină într un mod perfect muzica, actoria și dansul, așa cum arhitectura îmbină tehnica, cu poezia și cu arta.

 

3 lucruri care încă mă fac să zâmbesc în ipostaza mea de artist….

Ciprian Teodorescu: Scena, oamenii și trăirile mele proprii.

Adrian Nour: Perioadele de repetiție; “accidentele” scenice din care trebuie  “ieși” cumva, improvizând; turneele

 

Despre mine am învăţat (în timpul repetiţiilor, al show-urilor propriu-zise)….

Adrian Nour:  pot face lucruri care mi se păreau imposibile,  sunt mai rezistent decât credeam,  am nevoie  fac echipă.

Ciprian Teodorescu: Că limitele pe care mi le fixasem eu nu erau deloc acelea, că pot să fac orice dacă îmi propun, că în această lume trebuie să ai un caracter frumos și o minte deschisă, pentru a te putea bucura de ea așa cum este, cu bune și cu rele. 

 

 

Aş repeta/ nu aş repeta experienţa unui concurs de talente pentru că…

Adrian Nour: Nu  mai participa la vreun concurs de talente. A fost o experiență frumoasă și din care am învățat multe, care m-a ajutat  ajung la foarte mulți oameni, dar nu cred  mi-ar mai prinde bine acum.

Ciprian Teodorescu: Nu aș repeta experiența unui concurs de talente, pentru că eu cred că am depășit faza demonstrativă a vieții mele. Odată ce îți dai seama cine ești și cum ești, și care e rolul tău aici, nu mai ai nimic de demonstrat la televizor.

See Also

 

Într-o perioadă de criză artistică, un artist ( în opinia mea sau din experienţă personală) ….

Ciprian Teodorescu :….depinde ce înseamnă criză artistică. Dacă te referi la situația actuală, părerea mea este că un artist, în orice domeniu al artei ar activa, nu trebuie să înceteze să facă ceea ce face în niciun moment. Trebuie să-și continue misiunea. Unui artist dacă ii iei scena, el moare sufletește….. Și asta e mai grav decât să moară de foame….

Adrian Nour : .…trebuie  nu-și piardă speranța și  lupte pentru artă și pentru visele sale. Nu mai poți lucra cu ceilalți, trebuie  te izolezi, dar asta nu înseamnă  nu-ți poți face un laborator al tău, cu tine nu poți gândi spectacole,  nu poți compune etc.

 

Când voi reveni pe deplin la viaţa artistică, primul lucru pe care îl voi face va fi….

Adrian Nour :  Să am grijă ca nu cumva  uit prin ce am trecut în această perioadăDacă vom fi la fel după, chiar  am pierdut vremea.

Ciprian Teodorescu : Să zâmbesc cu toată ființa mea!!

 

https://www.facebook.com/andreea.c.mihalache/videos/2533808136711110/

 

Pe Adrian Nour și pe Ciprian Teodorescu îi veți putea vedea în curând ( de îndată ce situația actuală o va permite) în noul musical ce se va realiza în România – Next to Normal.  Până atunci, urmăriți pagina oficială a musicalului, pentru toate noutățile! 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top