Now Reading
3 MOTIVE CU….LOREDANA COSOVANU

3 MOTIVE CU….LOREDANA COSOVANU

De la poveste la poveste, de la ipostază la ipostază, de la provocare la provocare. Drumul Loredanei Cosovanu, actrița Teatrului Excelsior spre succes și emoție.

Ne-am bucurat alături de ea în spectacolele teatrale, râdem în prezent alături de ea în sketch-urile propuse online de Excelsior, iar azi o cunoaștem mai bine, prin intermediul unui nou interviu din seria 3 MOTIVE.

Top 3 ambiţii personale în profesia de actriţă

Să descopăr cat mai multe zone de expresie, să fac filme, să-mi fac filmul meu.

 

3 lucruri pe care cred că le am în comun cu lumea musicalurilor

Cred că am energia bună pentru musicaluri, îmi place dansul și îmi plac acutele, haha.

 

Au fost şi momente mai…ciudate… în profesia de actriţă…..3 improvizaţii făcute pe moment, pe scenă, cele mai bune

E greu să exprimi acele momente prin cuvinte. E greu să pui teatrul pe sticlă, darămite momente improvizate în cuvinte.

Dar că tot vorbim de musical, îmi aduc aminte că la Familia Addams, la momentul coregrafic ce includea evantaie, mie mi-a alunecat evantaiul din mână, a plecat la picioarele cuiva din primul rând. Era un moment ce avea nevoie neapărat de evantai. Evantai față, spate, stânga, mai sus, dreapta, etc. Balerina împușcată fără evantai. Nu am stat foarte mult fără, m- a salvat minunatul coleg Alex Popa, care mi-a adus alt evantai.

“S-a spart ghinionul” este replica cu care am salvat un moment în care  aproape s-a inundat scena sau linoleumul sau podeaua Greenului, în timpul unui spectacol Frilensăr. Replica a picat  fix atunci cand a trebuit, într- un context în care se vorbea despre  moștenire, Dumnezeu, eroi în pragul disperării și altele .

Tot la GreenHours am jucat o bucată dintr- un spectacol la lumina telefoanelor spectatorilor. S-a luat lumina și după nici 40 de secunde de liniște, oamenii și- au aprins lanterna de la telefon. S-a creat o intimitate și o magie a momentului pe  care eu acum nu le pot reda, însă vă pot asigura că a fost o experiență unică.

 

Top 3 cele mai mişto momente trăite în Teatrul Excelsior

Excelsiorul e plin de viață. Există foarte multă viață și dincolo de cortină, de scenă. Unul din cele mai mișto momente e momentul ăla de dinaintea unui spectacol, când toată lumea se pregătește de spectacol/pregătește spectacolul. De la mașiniști, recuziter, regizor tehnic, cabinieră, actori.  Atunci se vede cel mai bine faptul că suntem toți pentru unul, unul pentru toți (unul fiind în cazul de față spectacolul).

 Un alt moment foarte tare a fost participarea noastră la Gala Uniter. Faptul că am mers aproape toată echipa la Craiova, unde s-a desfășurat Gala, mi-a confirmat din nou ”Domle, ce echipă faină!”.

Ce se întâmplă acum la noi, la teatru, este ceva extraordinar.  De la începutul stagiunii prezente (dacă se poate spune așa) tot Teatrul Excelsior a trebuit să se reprofileze. Băieții de la lumini au devenit și cameramani, alții învață să editeze videouri și așa mai departe. Toată activitatea noastră e online acum, deși niciunul dintre noi nu a făcut asta înainte. Așadar, suntem într-un proces de învățare continuă, iar mobilizarea forțelor este una puternică.

 

3 puteri magice pe care mi-aş dori să le am

Ahh,mi-ar plăcea să pot manipula timpul. Să-l opresc, să mă gândesc, să mă răzgândesc, să plec cu 5 ani în viitor, să mă întorc să mă mai joc prin curte pe la bunică-mea, cu vreo 25 de ani în trecut. Mi-ar plăcea să mă pot teleporta… Iar a treia putere e mai mult o chestiune tehnică, mi-aș adăuga vreo 100terabytes de spațiu de stocare, bine organizat, ca să nu mai uit nimic din ce aflu.

 

3 motive pentru care e mişto să fii de partea cealaltă a baricadei, în ipostaza de “reporter” stradal

E mișto să fii reporter pentru că nu știi niciodată peste cine dai. Caracterele oamenilor sunt foarte diverse, iar eu abia aștept să le descopăr. E fain și faptul că te plimbi mult. Ba în SkatePark, ba la muzeu, la hotel, la școală, la facultate, în bucătăria unui mare Chef….

 

Am jucat în câteva poveşti de-a lungul carierei mele, însă, cele 3 personaje de poveste pe care mi-aş dori cândva să am ocazia să le joc sunt….

Am tot jucat prințese și îndrăgostite la ananghie, acum vreau femei ”puternice„.  Lady Macbeth e primul care îmi vine în minte acum.

 

See Also

 

3 moduri în care eu văd lumea cu/ fără teatru

Luând în considerare și contextul actual în care ne aflăm, imaginea unei lumi fără teatru este una apocaliptică. În acest exercițiu de imaginație pe care îl fac , îmi apar doar imagini gri, prăfuite, seci, cu oameni robotizați. S-ar putea ca următoarea comparație pe care o voi face să pară exagerată pentru unii, însă cred că lumea fără teatru ar fi ca planeta fără păduri. Noi, actorii, stocăm cantități impresionante despre realitatea înconjurătoare, despre natura umană, despre diversitatea si diferitele caractere ale oamenilor, etc, pe care apoi le eliberăm pe scenă, stârnind empatie, cultivând gândirea critică și alte procese importante în evoluția noastră ca specie.

 

3 întrebări pe care aş vrea să le adresez publicului meu

Tot timpul am fost întrebată eu dacă prefer comedia sau drama. Mă bucur să pot pune eu această întrebare acum. Așadar, Comedie sau dramă? Sau amestecul perfect?

Dacă ar trebui (la nivel global) să alegem între teatru și film, ce ai alege?

Ți-ai lua ca al doilea job, meseria de actor?

 

3 gânduri pe care mi le transmit eu, cea din prezent, Loredanei Cosovanu din viitor

Menține-te atentă! Trimite-mi o prăjitură cu răvaș. De economii, stai liniștită, mă ocup eu.

 

Pe Loredana o puteți urmări în fiecare weekend, în noua ei ipostază, de “reporter”, pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Excelsior. 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker