Now Reading
FACE 2 FACE | ANDRADA POPA VS BIANCA DRAGOMIR

FACE 2 FACE | ANDRADA POPA VS BIANCA DRAGOMIR

Anul 2011 a reprezentat, pentru România, anul lansării unei trupe fenomen. Lala Band a fost acea trupă de adolescenți care erau pe buzele tuturor. Mii de oameni veneau la concertele lor. Alte mii de oameni se uitau la serialul fenomen Pariu cu Viața. Iar mesajele lor pentru adolescenți despre prietenie, iubire, putere, luptă, speranță erau mesaje adresate fiecăruia dintre noi.

Azi facem o incursiune în timp și ne amintim de povestea frumoasă Lala Band, cu două dintre membrele trupei. Andrada Popa și Bianca Dragomir. Fiecare dintre ele a crescut frumos, artistic, cu propria carieră solo și propriile povești de viață, pe care le descoperim azi în noul interviu Face 2 Face.

 

  • Faţă de momentul lansării mele, percep lumea artistică din prezentul românesc ca fiind……..

Andrada Popa:…destul de diferită din punct de vedere muzical. În industria noastră trendurile se schimbă de la o zi la alta. La momentul lansării mele nu prea se punea accent pe social media. Acum industria muzicală din țară, cât și cea din afară, este condusă și filtrată de Instagram, Facebook, TikTok etc. Când m-am lansat eu, existau doar câteva emisiuni TV la care puteai merge și accentul se punea pe calitatea muzicală și vocală. Acum, industria muzicală pot spune că, din păcate, a devenit mai superficială, iar numărul de urmăritori din online este considerat mai important decât talentul în sine.

Bianca Dragomir: a evoluat ca imagine. Adică artiștii români pun mult mai mult preț pe look, pe calitatea filmărilor și a pozelor de pe paginile lor de Facebook și Instagram, investesc mult în haine, în calitatea videoclipurilor muzicale. Majoritatea și-au format comunități și sunt foarte deschiși cu fanii lor, discutând zilnic prin Instastory-uri. Sunt mult mai expuși către fani, hateri, către toată lumea. Lumea artistică este mai stylish, dar nu știu dacă este mai originală.

 

  • 3 moduri în care simt că întreaga perioadă Lala Band m-a schimbat

Bianca Dragomir : Nu știu zic trei moduri în care simt….tot ce pot spune este un impact major a avut asupra mea. Adică eram o adolescentă visătoare care cânta de la 8 ani și acest proiect a venit brusc în viața mea. M-am trezit în câteva luni cu o mulțime de oameni care iubeau serialul și trupa. Nu am realizat pe moment ce mi se întâmplă, am trăit o bucurie enormă (mai mult interioară, nu mi-am exteriorizat foarte mult entuziasmul). Eram și mică (18 ani). Cred principala schimbare a fost am văzut adevărul despre adevărata viață a unui artist din showbiz…da, cred asta a fost schimbarea importantă. Adică lumea crede – “AAAhhh, ce ușor și ce frumos este fii vedetă, ce drăguuț, toată lumea la picioarele tale, primești like-uri, comentarii, lumea face poze cu tine, vai, vai, unicorni roz și vată de zahăr și pantofiori frumoși și interviuri…”. Nu e chiar așa. Te lovești de răutăți și critici și lumea aruncă cu multe vorbe fără fie în cunoștință de cauză, fără se gândească poate te rănește… nu cred unora le pasă…pur și simplu te critică și se simt satisfăcuți de asta. Ai proiecte unde muncești foarte mult (8-11 ore /zi), viața personală ajunge pe locul 2. La un moment dat devine foarte obositor călătorești non stop (mai ales sunt drumuri precum Vama Veche –Timișoara, București-Turda-Satu Mare, București – Sighetul Marmației și după drumurile astea luuungi mai ai 2-3 ore până la concert și trebuie fii fresh).  “Pariu cu viața/LalaBand” a venit și mi-a arătat cu ce se mănâncă treaba asta de artist și m-a testat, apoi mi-a zis : “Uite ce înseamnă fii artist, vrei continui?” , iar eu, cum iubesc și simt fac asta, am continuat.

Andrada PopaLa La Band m-a ajutat maturizez prematur și asta bucură. Am fost nevoită  adaptez unui program de ”adult”  și comport ca unul. Zilele lungi de filmare și turneele m-au ajutat devin cumva independentă, obișnuiesc cu a nu îi avea pe ai mei aproape întotdeauna și a descurca singură. La La Band mi-a oferit multe oportunități, multe lecții de viață și mi-a deschis mai multe uși în industrie. De asemenea, serialul care a apărut odată cu La La Band, „Pariu cu Viața” m-a introdus în lumea actoriei, eu fiind doar în lumea muzicii la momentul respectiv și m-a făcut îmi doresc urmez și teatrul, ceea ce am și făcut în 2016, când m-am mutat în Londra pentru a studia Musical Theatre.

 

  • Pariu cu Viaţa pentru mine a însemnat…../ Ce mi-ar plăcea să repet / să schimb din perioada respectivă

Andrada Popa : Pariu cu Viaţa pentru mine a însemnat o etapă extrem de importantă a vieții mele, care m-a ajutat evoluez atât ca artist, cât și ca om și care m-a convins de drumul pe care vreau îl urmez. Ca dovadă, acum, 9 ani mai târziu, încă fac ceea ce iubesc. Ce mi-ar plăcea să repet / să schimb din perioada respectivă. Mi dori pot retrăi toate momentele frumoase pe care le-am trăit împreună cu colegii mei, de la aplauzele interminabile ale publicului la concerte, până la nopțile friguroase și lungi de la filmări. Nu pot spune schimba neapărat ceva, consider totul se întâmplă cu un motiv și toate experiențele prin care am trecut m-au ajutat devin cine sunt astăzi.

Bianca Dragomir : Pariu cu Viața pentru mine a însemnat impactul major cu lumea artistică. Chiar dacă până atunci mergeam pe la diferite emisiuni TV și aveam mici concerte, în acest proiect cred am înțeles mai bine ce înseamnă celebritatea și ce înseamnă fii artist. Mi-ar plăcea repet programul super-full, cu filmări, ședințe foto și întâlnirea cu gașca și cu glumele pe care le făceam în orice situație. De schimbat, cred schimba felul meu de a raporta la tot stresul acumulat în acea perioadă, pentru a gestiona mai ușor situațiile.

 

  • Prima piesă pe care aş cânta-o împreună cu Lala Band într-un super concert de reunire ar fi…

Andrada Popa : Am învățat lupt…sau poate Dance Dance Dance? Ambele îmi sunt foarte dragi.

Bianca Dragomir : “I want to break free” – Queen

 

  • M-am maturizat artistic prin…

Bianca Dragomir : M-am maturizat eu, Bianca Dragomir, ca om, apoi m-am maturizat artistic foarte mult cântând și lucrând cu Loredana Groza. Din 2016 cânt în band-ul ei și am avut un turneu național cu ea, am participat la evenimente mari (concerte la Sala Palatului, Sala Polivalentă), sute de concerte prin țară și concerte în afara țării. M-am maturizat prin UNATC (actorie 2012-2015), jucând în teatru și având fel de fel de proiecte cu diferiți oameni importanți din lumea artistică.

Andrada Popa : Mi-am creat o viziune proprie și încerc nu abat de la ea indiferent de trendurile care vin și pleacă. Vreau ca ceea ce fac îi inspire pe alții și îmi folosesc „vocea” pentru a transmite un mesaj. Într-o industrie în care ți se spune în fiecare zi ce ar trebui faci sau cânți, cum arăți și te îmbraci, trebuie ai o viziune foarte clară și nu te abați de la convingerile tale atât timp cât ele dau rezultate. Consider până acum cel mai mult mi-am pus amprenta în videoclipul piesei „Unbreakable” pe care am lansat-o anul acesta și care mi-a adus cea mai mare realizare de până acum, un loc în Billboard.

 

 

  • Ce îmi doresc de la mine şi de la lumea artistică din prezent…

Andrada Popa : Îmi doresc îmi păstrez aceleași valori, muncesc la fel de mult, sau chiar și mai mult și rămân autentică. Vreau ca fiecare proiect pe care îl fac, fie el pe parte de muzică sau actorie, fie un pas înainte și ca ușor, ușor, reușesc ajung unde mi-am propus. Cât despre lumea artistică, mi dori ne întoarcem cu toții în anii 80, când muzica era cu adevărat muzică.

Bianca Dragomir : De la mine îmi doresc evoluez în continuare, rămân deschisă la idei artistice, nu-mi pierd imaginația și nu-mi pierd energia ( pe care o am în cantități foarte mari). ;))

 

See Also

  • Mesajul pe care mi-l adresez mie celei din trecut/ celei din viitor este…..

Bianca Dragomir : Pentru Bianca din trecut : “Ai încredere în tine, tu știi poți faci față la tot!” Pentru Bianca din viitor: ” Ești pe drumul cel bun! Universul funcționează într-un ceas perfect!”

Andrada Popa : „Niciun efort nu este și nu va fi în zadar, toate lucrurile se întâmplă cu un motiv. Keep going.’ celei din viitor  – „Perfecțiunea nu există așa încetează o mai cauți. ceea ce iubești pentru tine și pentru asta te face fericită, nu pentru aprobarea și validarea altora. Pași mici, capul sus, mult curaj și nervi de fier.’

 

  • Nu voi înceta niciodată să iubesc/ să activez în lumea artei pentru că…..

Bianca Dragomir : Nu voi înceta niciodată iubesc sportul, muzica și călătoriile. Nu voi înceta niciodată activez în lumea artei pentru eu pentru asta m-am născut. Asta simt fac de când eram copil. Chiar e un feeling care cheamă mereu acolo, pe scenă.

Andrada Popa : Nu voi înceta niciodată să iubesc/ să activez în lumea artei pentru că asta îmi  viață. Sună foarte clișeic, stiu, dar, sincer, ăsta este adevărul și sunt convinsă  orice alt artist care își iubește meseria ar spune același lucru. Arta este ca un drog și odată ce intri în lumea ei, foarte greu iți găsești drumul înapoi. Emoția și pasiunea din artă nu se pot regăsi în nimic la aceeași intensitate, este un sentiment unic.

 

 

  • Mi-ar plăcea ca publicul din România….

Andrada Popa : … fie mai deschis atunci când vine vorba de schimbare și de content mai „diferit”. Suntem în anul 2020 și Internetul este plin de hate la adresa artiștilor din comunitatea LGBT care, din punctul meu de vedere, nu își are rostul. Mai tragic mi se pare trendingul pe Youtube. Îmi doresc foarte mult ca noua generație fie mai incluzivă și mai dornică de a se informa și de a înțelege anumite lucruri. Într-o lume în care poți fi orice, fii bun.

Bianca Dragomir : …să nu fie schimbat de pandemie și iubească în continuare meargă la concerte, evenimente și festivaluri muzicale și totodată susțină muzica românească și artiștii români.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top