Now Reading
Cum au început doamnele să poarte costume bărbătești?

Cum au început doamnele să poarte costume bărbătești?

În zilele noastre, este puțin probabil ca doamnele în costume bărbătești să conteste gustul publicului, dar cu zeci de ani în urmă totul era diferit.

În sens modern, prima îmbrăcăminte pentru femei apropiată de un „costum” este îmbrăcămintea unui „călăreț” de călărie. A apărut în secolul al XVII-lea și a suferit modificări până în secolul al XIX-lea, când a prins rădăcini sub formă de jachete, fuste și pălării.

Sursă fotografii: Look Styler

Una dintre primele vedete care a purtat un costum pentru bărbați a fost George Sand. Dar actrița Marlene Dietrich a făcut, fără îndoială, o adevărată revoluție în combinarea costumelor pentru femei cu costumele pentru bărbați.

Sursă fotografii: Look Styler

Era militară a forțat societatea să reconsidere relația cu granițele dintre îmbrăcămintea bărbaților și a femeilor. Ultima lovitură de stat a avut loc când Marlene Dietrich a apărut în filmul „Maroc” în 1930 într-un frac pentru bărbați și a sărutat o altă femeie.

Sursă fotografii: Look Styler

Începând cu anii 20 ai secolului trecut, un costum pentru bărbați în garderoba pentru femei a fost o componentă a unei imagini de scenă provocatoare și un instrument de rebeliune a tinerilor. Îmbrăcămintea masculină a fost adesea însoțită de un comportament relaxat și sexualitate ostentativă.

Sursă fotografii: Look Styler

Începând din anii ’60, costumele de pantaloni pentru femei intră în modă de masă și apoi își iau rădăcinile în cultura mondială datorită lui Yves Saint Laurent cu Le Smoking.

See Also

Sursă fotografii: Look Styler

Codul vestimentar formal feminin este mai estompat decât cel masculin, astfel încât stilurile jachetei și pantalonilor pot varia semnificativ. Mecca clasică a unui costum de bărbat tradițional este strada din Londra – Savile Row. Cel mai faimos croitor de pe această stradă este considerat a fi Edward Sekton, care în anii 70 a dat peste cap toată lumea. Nu a făcut haine pentru Mick Jagger, John Lennon și alte vedete. Astăzi, Sekton prezintă anual colecțiile pentru femei.

Masculinitatea evidentă a devenit un simbol al maturității. Lumea s-a schimbat în cele din urmă odată cu apogeul modei alternative, care le-a oferit femeilor colecțiile Ann Demeulemeester și Yohji Yamamoto. În recenta colecție Givenchy, puteți vedea chiar și aproape copii ale smokingului lui Yves Saint Louran. Alexander McQueen și Balenciaga au creat costume supradimensionate negre surde cu jachete.

Sursă fotografii: Look Styler

Însă astăzi, reprezentanții „sexului mai slab” nu mai trebuie să-și demonstreze agresiv propria forță sau să îmbrace un „costum de femeie” pentru a trece chiar pentru această femeie. Hainele perfect croite sunt acum exclusiv pentru plăcere.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top